Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
SatNav,GPS,Navigation
MacFixer, the iPhone, iPod, and iPad specialists
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - tomtom go 910 stuck on the boot up screen
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

tomtom go 910 stuck on the boot up screen
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Portable Navigation Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
eastlondongary
Occasional Visitor


Joined: May 27, 2007
Posts: 11

PostPosted: Sun May 27, 2007 12:33 pm    Post subject: tomtom go 910 stuck on the boot up screen Reply with quote

my tomtom go910 when turned on gets stuck on the bootup screen and will not go any further have left it a while but it will not move

any help please
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Sun May 27, 2007 12:38 pm    Post subject: Reply with quote

Have you tried the reset switch yet? - turn the unit over and locate the reset hole (its underneath adjacent to the main electrical connection strip) - use a pin or paper clip to depress the switch - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
eastlondongary
Occasional Visitor


Joined: May 27, 2007
Posts: 11

PostPosted: Sun May 27, 2007 12:46 pm    Post subject: Reply with quote

tried that mike but still no luck

i can connect it to my laptop but as soon as i take it out of the dock i tries to boot up and gets stuck
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Sun May 27, 2007 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

Are you 100% sure the reset switch has been depressed? - can you feel the switch click as you press it with a paperclip. The reason I ask is for two reasons, a paperclip with too larger diameter doesn't fit in the hole correctly preventing the actual switch from being pressed.
Secondly there have been reports (not many) of the reset switch breaking. Try holding the reset switch down for at least 30 seconds, then will it boot up? - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
eastlondongary
Occasional Visitor


Joined: May 27, 2007
Posts: 11

PostPosted: Sun May 27, 2007 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

well when i put the paper clip in the screen goes off buti will try the 30 second version

brb to let you know how i get on
Back to top
View user's profile Send private message
eastlondongary
Occasional Visitor


Joined: May 27, 2007
Posts: 11

PostPosted: Sun May 27, 2007 3:10 pm    Post subject: Reply with quote

no luck mike tried it for 30seconds still jammed

wa do i do now
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Sun May 27, 2007 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

How old is the device? and do you have a full back up made with Home (or preferably Windows Explorer) - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
eastlondongary
Occasional Visitor


Joined: May 27, 2007
Posts: 11

PostPosted: Sun May 27, 2007 6:47 pm    Post subject: Reply with quote

nah aint made a back up yet but can do if i connect it to my lap top

ys this
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Sun May 27, 2007 6:52 pm    Post subject: Reply with quote

How old is the unit, if its a few days I would take it back and swap it to be honest, you need a back-up from a working device, its probably not a bad idea to make a back-up but you should have done this prior to the device going wrong - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
eastlondongary
Occasional Visitor


Joined: May 27, 2007
Posts: 11

PostPosted: Sun May 27, 2007 7:06 pm    Post subject: Reply with quote

if the unit is not fully charged would that make the unit perform like it is
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Sun May 27, 2007 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

charge state will have a bearing on the problem IF the battery cell is very low, give it a couple of hours on the mains charger then try again.

If its only a few days old (less that 14) take it back and get another one - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
madnlooney
Occasional Visitor


Joined: Jan 18, 2007
Posts: 19
Location: Surrey ,UK

PostPosted: Mon May 28, 2007 1:18 pm    Post subject: Reply with quote

mine did this, i had to press the reset switch for 30secs and connect to PC. while on pc i went and reset it to factory settings. when that was done i turned it off. took it out of the dock and turned it on. seemed to fix the problem
Back to top
View user's profile Send private message
eastlondongary
Occasional Visitor


Joined: May 27, 2007
Posts: 11

PostPosted: Wed May 30, 2007 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

mad

where bouts is the restore to factory settings option when the tomtom is plugged into the pc i cant find it
Back to top
View user's profile Send private message
Oldboy
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Dec 08, 2004
Posts: 10636
Location: Suffolk, UK

PostPosted: Wed May 30, 2007 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

It's on Page 7 of 7 in Change Preferences.
_________________
Richard

TT 910 V7.903: Europe Map v1045
TT Via 135 App 12.075: Western Europe Map v1110
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
eastlondongary
Occasional Visitor


Joined: May 27, 2007
Posts: 11

PostPosted: Wed May 30, 2007 9:34 pm    Post subject: Reply with quote

old boy thanks for the reply

but when i connect the tom tom to the pc and go into the option of my go910

i only get 3 pages in the change preferences option
and none of them are restore factory settings

any other ideas
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Portable Navigation Devices All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
21.054 (24 May 23)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping