Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Speedcam Issue
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Speedcam Issue
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> CamerAlert on Android
View previous topic :: View next topic  
Author Message
walkerx
Lifetime Member


Joined: Oct 21, 2009
Posts: 490
Location: South Yorkshire

PostPosted: Sun Feb 21, 2016 1:35 am    Post subject: Speedcam Issue Reply with quote

Yesterday drove down m1 to j31 (turnoff to workshop) Togo to A1 via a57. I had just left the average 50mph speed zone, yet the app kept alerting me I was going over 50mph until hit the 70mph average speed zone, before it finally stopped reporting I was going over 50mph.

I run the app in the background and only use to alert for cameras, so this was extremely annoying even though had gone through other speed zone areas.

Could the app be configured to allow user to click on the alert and in doing so disables this particular alert for the duration of journey.
Back to top
View user's profile Send private message
Oldboy
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Dec 08, 2004
Posts: 10632
Location: Suffolk, UK

PostPosted: Sun Feb 21, 2016 8:11 am    Post subject: Reply with quote

When the screen is displaying the 2 speeds, tapping the 'average' one will turn it off.
_________________
Richard

TT 910 V7.903 (9183/081205) OS:2344
Europe version 1045.10005
TT Via 135 App 12.075
Western Europe v1095
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
M8TJT
The Other Tired Old Man
The Other Tired Old Man


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 10118
Location: Bexhill, South Sussex, UK

PostPosted: Sun Feb 21, 2016 9:39 am    Post subject: Reply with quote

This is symptomatic of the last camera not being flagged as an end cam.

Looking at the submission map, the last active 50MPH cam on the M1 southbound just before J32 is SPECS:[email protected] (Temp). It does not appear to be flagged as an end cam. Although there is another pending specs southbound just after J32, pSPECS:[email protected]
Back to top
View user's profile Send private message
walkerx
Lifetime Member


Joined: Oct 21, 2009
Posts: 490
Location: South Yorkshire

PostPosted: Sun Feb 21, 2016 11:04 am    Post subject: Reply with quote

Yeh the last camera is an end just around j32 just as coming to j31, but even if it wasn't, coming out of the speed restriction zone should stop the notification.
We also noticed that sometimes it would just flash the speed with nonaudio and other times will say audio. But there was no sequence on how this was fone.
Back to top
View user's profile Send private message
M8TJT
The Other Tired Old Man
The Other Tired Old Man


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 10118
Location: Bexhill, South Sussex, UK

PostPosted: Sun Feb 21, 2016 11:45 am    Post subject: Reply with quote

But if it's not marked as an end cam, how do you reckon the prog would know it's out of the specs zone?
Back to top
View user's profile Send private message
walkerx
Lifetime Member


Joined: Oct 21, 2009
Posts: 490
Location: South Yorkshire

PostPosted: Sun Feb 21, 2016 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

There must be something to say as I've come of the m1 onto the a57 onto the a1.

So surely it should know I have left the zone, how does it work when in a zone and you exit of any junction? Will this be the same problem?
Back to top
View user's profile Send private message
M8TJT
The Other Tired Old Man
The Other Tired Old Man


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 10118
Location: Bexhill, South Sussex, UK

PostPosted: Sun Feb 21, 2016 3:03 pm    Post subject: Reply with quote

Like I said, how would the program know where the section stops, guess work? ;=) How would it know for definite that it has left the controlled zone unless it is told it has?

Specs cameras in the database are 'flagged' with Start, Mid and End flags. The CA software detects the 'End' cam ad thus stops the calculation. If the last cam is not flagged as an End cam, the calculation just carries on, as you have found.

The flagging is done by the database administrator (MaFt), but he needs to be told buy 'the crowd' which one is which. So if you know for sure, which is the end cam in any section, then report it as such and he will no doubt update the database, especially, as in this case, the section has no end cam flagged.

Further to this, if a section can be left mid way through, he often puts dummy end cams in the database so that the calculation stops when you leave the section. Again, sometimes he need a little prompting to add these dummys.
Back to top
View user's profile Send private message
walkerx
Lifetime Member


Joined: Oct 21, 2009
Posts: 490
Location: South Yorkshire

PostPosted: Sun Feb 21, 2016 7:51 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, so there should have been either a dummy for exiting the motorway or the end speedcam.
Back to top
View user's profile Send private message
M8TJT
The Other Tired Old Man
The Other Tired Old Man


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 10118
Location: Bexhill, South Sussex, UK

PostPosted: Sun Feb 21, 2016 8:00 pm    Post subject: Reply with quote

Duplicate post of the one below. ;=(

Last edited by M8TJT on Sun Feb 21, 2016 8:06 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
M8TJT
The Other Tired Old Man
The Other Tired Old Man


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 10118
Location: Bexhill, South Sussex, UK

PostPosted: Sun Feb 21, 2016 8:06 pm    Post subject: Reply with quote

Correct. The one I mentioned above should have been flagged as the end cam. But as there are some pending ones further south, I guess that the zone has been extended past the junction.
The dummies are usually on the exit roundabout or slip to a M/Way, when the zone continues on past that exit. They show on the submission map, but I don't think they show on CA.
There is one at 53.39962, -1.35014. There should also be one on thye exit slip to the A630. It's difficult to keep up with temporary specs zones. But PGPSW are a lot better at it than TT.
Back to top
View user's profile Send private message
MaFt
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: Aug 31, 2005
Posts: 14843
Location: Bradford, West Yorkshire

PostPosted: Wed Feb 24, 2016 11:26 am    Post subject: Reply with quote

We mark exit zones for CamerAlert (although they don't show on the map).

However, this location doesn't need one as the END SPECS should already have been passed.

My only thought is that the app froze in the background as you passed the END camera...

If this is a regular route can you keep an eye on it and see if it happens again?

MaFt
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
M8TJT
The Other Tired Old Man
The Other Tired Old Man


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 10118
Location: Bexhill, South Sussex, UK

PostPosted: Wed Feb 24, 2016 12:34 pm    Post subject: Reply with quote

@ MaFt
Have you recently marked/added SPECS:[email protected] as an end cam, as when I was looking before, the last active one that I could see was SPECS:[email protected] which is not marked as an end cam (other than some pending ones around the area of 177983.)

Specs SPECS:[email protected] westbound is a middle cam, and there is no dummy end cam on the exit onto the A630 SW bound which is after 176344 but there is one on the exit to the A630 northbound. That's the one I was banging on about,
Back to top
View user's profile Send private message
walkerx
Lifetime Member


Joined: Oct 21, 2009
Posts: 490
Location: South Yorkshire

PostPosted: Wed Feb 24, 2016 6:55 pm    Post subject: Reply with quote

Probably not going to be that far down for a few weeks

It entertained us while we travelling as we kept asking it questions which always resulted in it saying 50....

While thinking about it, on another thread queried about the initial camera warning and can it repeat itself prior to camera instead of just the single notice
Back to top
View user's profile Send private message
M8TJT
The Other Tired Old Man
The Other Tired Old Man


Joined: Apr 04, 2006
Posts: 10118
Location: Bexhill, South Sussex, UK

PostPosted: Wed Feb 24, 2016 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

It will remind you if your average exceed the posted speed limit (or that which CA thinks is the limit), as you have found. Very Happy Why do you need an advance warning?
Back to top
View user's profile Send private message
walkerx
Lifetime Member


Joined: Oct 21, 2009
Posts: 490
Location: South Yorkshire

PostPosted: Wed Feb 24, 2016 9:00 pm    Post subject: Reply with quote

Was used to that when was using garmin
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> CamerAlert on Android All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
20.115 (30 Nov 22)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping