Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
MacFixer, the iPhone, iPod, and iPad specialists
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - CamerAlert for iOS - v1.2.6 Now Available
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

CamerAlert for iOS - v1.2.6 Now Available
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> CamerAlert on Apple Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23847
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Wed Mar 23, 2011 10:35 pm    Post subject: CamerAlert for iOS - v1.2.6 Now Available Reply with quote

pocketgpsworld.comThe latest update to CamerAlert for iOS, v1.2.6, as been approved and is now available in the Appstore.

This update contains a new features, 'also run'. This allows you to specify a navigation app of your choice to start when CamerAlert is launched. We have pre-configured CamerAlert with a list of the most popular navigation apps but there is also a facility for you to add any other app so long as it supports the custom URL feature.

There are also a number of bug fixes, performance improvements and changes to make the app easier to use. CamerAlert can be downloaded now from the iTunes Appstore here and the manual can be found here.

We would also be very grateful if you could take the time to post a review of CamerAlert on iTunes. With every new update the older review counts get wiped. Since most users base their decisions on app store reviews we need you to tell everyone what you think of it!
_________________
Darren Griffin - Editor


Last edited by Darren on Thu Mar 24, 2011 8:57 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
yeramihi
Lifetime Member


Joined: Jan 22, 2009
Posts: 11

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 8:41 am    Post subject: Reply with quote

Previous one was not muting the sounds during the calls - very annoying when you try to listen to someone and all of the sudden you get warning being given if your earpiece... Does this one resolves this problem? Or is this feature I have to still wait for?
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23847
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 8:55 am    Post subject: Reply with quote

As far as I know it should always mute sound during calls, but I don't ever use the phone in car.

How do you have it connected?
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
alan_dr
Lifetime Member


Joined: Oct 14, 2006
Posts: 316
Location: Portsmouth, UK

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 11:27 am    Post subject: Reply with quote

I keep hoping the minor change I requested will creep in at some stage, but no sign of it yet. Basically when there are no upcoming cameras but a fewother in the area, if you glance at the display quickly it is not easy to see which section the cameras are in as the 2 grey band headings are tight together. All I asked for was a blank line between the 2 headings to easily see they are separated.
_________________
Alan - iPhone 5 64GB, with CamerAlert, TomTom Europe & CoPilot
Back to top
View user's profile Send private message
MaFt
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: Aug 31, 2005
Posts: 14436
Location: Bradford, West Yorkshire

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 11:32 am    Post subject: Reply with quote

alan_dr wrote:
I keep hoping the minor change I requested will creep in at some stage, but no sign of it yet. Basically when there are no upcoming cameras but a fewother in the area, if you glance at the display quickly it is not easy to see which section the cameras are in as the 2 grey band headings are tight together. All I asked for was a blank line between the 2 headings to easily see they are separated.


if there are 'threats' (i.e. the top cameras) then they will be highlighted in red. so at a quick glance if there is a big red bit then they are nearby, if they are white then they are in the bottom list.

suggestion noted though Smile

MaFt
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
kevjey
Occasional Visitor


Joined: Apr 27, 2006
Posts: 9
Location: Newport, Shropshire - Ipod Touch 3G.

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 11:35 am    Post subject: Reply with quote

OK not good, installed the upgrade all went well, updated the database, ok and then set TomTom to load when CA was opened, all went well, I then terminated CA and then I lost my touch screen, rebooted and tried again and the same happend.

I will delete the app and try a fresh install and let you know if I have the same problem.

Kev...
_________________
Ipod Touch 3G 64GB IOS 4.2.1 Jailbroken
Back to top
View user's profile Send private message
kevjey
Occasional Visitor


Joined: Apr 27, 2006
Posts: 9
Location: Newport, Shropshire - Ipod Touch 3G.

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

Removed the app and re-installed from the app store, same problem even if I dont get it to open TomTom, as soon as I terminate the app I loose the touch screen and have to reboot.

Going back to old version.

Kev...
_________________
Ipod Touch 3G 64GB IOS 4.2.1 Jailbroken
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23847
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

On a 3G? Multitasking isn't supported on anything lower than a 3GS running iOS4 so this isn't going to work?
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
kevjey
Occasional Visitor


Joined: Apr 27, 2006
Posts: 9
Location: Newport, Shropshire - Ipod Touch 3G.

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

Darren wrote:
On a 3G? Multitasking isn't supported on anything lower than a 3GS running iOS4 so this isn't going to work?


This is an Ipod Touch 3G not iphone so multitasking is supported and I am running Ios 4.2.1.

Kev..
_________________
Ipod Touch 3G 64GB IOS 4.2.1 Jailbroken
Back to top
View user's profile Send private message
lbendlin
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 02/11/2002 22:41:59
Posts: 11878
Location: Massachusetts, USA

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 1:48 pm    Post subject: Reply with quote

kevjey wrote:

Going back to old version.
Kev...


Please let us know if that made any difference. We're not aware of any code changes in the touch screen handling between the two versions.
_________________
Lutz

Report Map Errors here:
TomTom/TeleAtlas NAVTEQ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ProfessorIB
Lifetime Member


Joined: Aug 04, 2006
Posts: 8

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 11:11 am    Post subject: On Startup also run... a little helphelp Reply with quote

Hi there -

Got the update and it works perfectly - good stuff and thanks.

The manual refers to version 1.2.5 so there is no information on "on start up also run". Not so much of a problem if you are running a standard nav programme as you have helpfully pre-programmed the common nav progs.

However I want to run the TomTom car kit tool to enhance the gps signal and then subsequently run TomTom. So my problem[s] are:

[1] can you chain the apps to run sequentially [probably not]
[2] how do you programme the on startup run box for the Car Kit Tool - i.e. what is the URI [a browse function would help here as I am aware that the location will change dependant on the operating system phone v's pod etc.]
[3] The keyboard which pops up will not allow the entry of spaces and the app is called Car[space]Kit[space]Tool.app
[4] I am a numpty when it comes that this sort of thing - so simple step by steps may be required! Shocked

Anything you can suggest would be warmly welcomed.

IB
Back to top
View user's profile Send private message
lbendlin
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 02/11/2002 22:41:59
Posts: 11878
Location: Massachusetts, USA

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 11:50 am    Post subject: Reply with quote

we can try to find it out but technically that is a question for TomTom. They decide if the car kit can be launched like this, and they define the URI string.

Wouldn't hurt if you post the question to TomTom support. They might even answer, who knows.
_________________
Lutz

Report Map Errors here:
TomTom/TeleAtlas NAVTEQ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23847
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 12:18 pm    Post subject: Re: On Startup also run... a little helphelp Reply with quote

ProfessorIB wrote:
The manual refers to version 1.2.5 so there is no information on "on start up also run". Not so much of a problem if you are running a standard nav programme as you have helpfully pre-programmed the common nav progs.

I will be updating the manual today.
Quote:
However I want to run the TomTom car kit tool to enhance the gps signal and then subsequently run TomTom.

The TomTom car kit tool does not 'enhance' the GPS signal, it is merely a utility to verify that the carkit is working, it's not needed to use the car kit.

The TomTom car kit is seen by the operating system as the GPS and any app that uses GPS will use it if present. If you have been launching the carkit tool in the belief it is needed in order for the cradle to function then you have misunderstood its purpose.
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ProfessorIB
Lifetime Member


Joined: Aug 04, 2006
Posts: 8

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 1:00 pm    Post subject: Re: On Startup also run... a little help Reply with quote

Darren wrote:

...The TomTom car kit tool does not 'enhance' the GPS signal,


OK sorry I must just be believing the marketing hype on the TomTom website about it having a separate built in GPS chip. Embarassed I have to say I notice that it "first fixes" much more quickly in the kit than out of it. Question

http://www.tomtom.com/en_gb/products/mobile-navigation/tomtom-car-kit-for-iPhone/

"Enhanced GPS performance

The built-in GPS receiver enhances the GPS signal, especially in areas where GPS reception is limited i.e. high rises"


If it is as you say then no problem I'll just get it to start TomTom & forget the car kit tool.

Thanks
Surprised
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23847
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 1:04 pm    Post subject: Re: On Startup also run... a little help Reply with quote

ProfessorIB wrote:
OK sorry I must just be believing the marketing hype on the TomTom website about it having a separate built in GPS chip. Embarassed I have to say I notice that it "first fixes" much more quickly in the kit than out of it.

You misunderstand.

The cradle DOES have its own GPS. But the TomTom car kit tool is an iPhone app and is NOT required in order for the TomTom car kit to operate.

When an iPhone is plugged into the cradle, and power is applied to it, ANY iPhone app that uses GPS will benefit from the GPS receiver in the cradle regardless of whether the TomTom car kit tool is running or even installed.

The TomTom car kit utility app is provided so that you can verify the correct operation of the cradle in the absence of the TomTom Navigation app, nothing more.

Does that make sense?
_________________
Darren Griffin - Editor


Last edited by Darren on Fri Mar 25, 2011 1:08 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> CamerAlert on Apple Devices All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
18.082 (12 Aug 20)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping