Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
MacFixer, the iPhone, iPod, and iPad specialists
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - New Software 1.420
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

New Software 1.420
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Satmap Active 10
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Bosun
Frequent Visitor


Joined: May 02, 2005
Posts: 473
Location: Wakefield,West Riding of Yorkshire

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 9:20 pm    Post subject: New Software 1.420 Reply with quote

There is now a new software update on the Satmap site.

http://www.satmap.com/software.php

Ian
Back to top
View user's profile Send private message
lucevans
Frequent Visitor


Joined: Mar 21, 2007
Posts: 261
Location: Cambridgeshire, UK

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 9:29 pm    Post subject: A word of caution: Reply with quote

Before installing this version of firmware, be aware that it will display road names from the base vector maps on all maps, including OS 1:50 000 and 1:25 000 maps.
This feature cannot currently be turned off once you have installed the firmware, so be sure that you want road names superimposed on OS maps BEFORE upgrading.
Back to top
View user's profile Send private message
goon525
Regular Visitor


Joined: Aug 25, 2005
Posts: 75

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 9:35 pm    Post subject: Reply with quote

If like me you struggle to get the non-Zip version to work, just try the Zip version, that seems ok. And it has cured the freezing problem on the Trip section of Settings.
Back to top
View user's profile Send private message
PloddinPedro
Regular Visitor


Joined: Mar 25, 2007
Posts: 229

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:08 pm    Post subject: Re: A word of caution: Reply with quote

lucevans wrote:
Before installing this version of firmware, be aware that it will display road names from the base vector maps on all maps, including OS 1:50 000 and 1:25 000 maps.
This feature cannot currently be turned off once you have installed the firmware, so be sure that you want road names superimposed on OS maps BEFORE upgrading.
Useful warning, thanks. I'm not sure I want this - the screen is already pretty cluttered and I guess there's more street names in the built up areas. How do these street names appear? If as they do on the base map, do they resize as you zoom out or just disappear?

I wonder why Satmap have done this - I find it difficult to imagine there's been a demand for it from users - ?

What's more alarming is that if this stays as a feature, future software updates will likely also include it, so unless they build in an option to switch it off, we'll eventually get it, like it or not.
Back to top
View user's profile Send private message
Bosun
Frequent Visitor


Joined: May 02, 2005
Posts: 473
Location: Wakefield,West Riding of Yorkshire

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:10 pm    Post subject: Re: A word of caution: Reply with quote

lucevans wrote:
Before installing this version of firmware, be aware that it will display road names from the base vector maps on all maps, including OS 1:50 000 and 1:25 000 maps.
This feature cannot currently be turned off once you have installed the firmware, so be sure that you want road names superimposed on OS maps BEFORE upgrading.


After the upgrade ( which was much easier via Satsync,couldn't download the .exe version ) I still haven't got road names on ANY maps.

Ian
Back to top
View user's profile Send private message
ROBDD1
Occasional Visitor


Joined: Apr 22, 2007
Posts: 16

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:13 pm    Post subject: Reply with quote

Both versions download but will not run - mentions something about side by side config?
Back to top
View user's profile Send private message
lucevans
Frequent Visitor


Joined: Mar 21, 2007
Posts: 261
Location: Cambridgeshire, UK

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:17 pm    Post subject: Re: A word of caution: Reply with quote

Bosun wrote:
lucevans wrote:
Before installing this version of firmware, be aware that it will display road names from the base vector maps on all maps, including OS 1:50 000 and 1:25 000 maps.
This feature cannot currently be turned off once you have installed the firmware, so be sure that you want road names superimposed on OS maps BEFORE upgrading.


After the upgrade ( which was much easier via Satsync,couldn't download the .exe version ) I still haven't got road names on ANY maps.

Ian


They don't appear until you perform a Settings - Default - Yes - Clear All

Once you've done this, you can't turn the road names off!
Back to top
View user's profile Send private message
lucevans
Frequent Visitor


Joined: Mar 21, 2007
Posts: 261
Location: Cambridgeshire, UK

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:25 pm    Post subject: Re: A word of caution: Reply with quote

PloddinPedro wrote:
Useful warning, thanks. I'm not sure I want this - the screen is already pretty cluttered and I guess there's more street names in the built up areas. How do these street names appear? If as they do on the base map, do they resize as you zoom out or just disappear?

I wonder why Satmap have done this - I find it difficult to imagine there's been a demand for it from users - ?

What's more alarming is that if this stays as a feature, future software updates will likely also include it, so unless they build in an option to switch it off, we'll eventually get it, like it or not.


I agree with you; I don't want to see road names on OS maps when I'm out walking for the same reason as you - I think they clutter the maps and are distracting. I made this point during beta testing, but there were others who use their A10s for other purposes who really liked this feature. A menu option to turn road name overlay on or off is being considered for a future firmware release apparently. Until then I have decided not to upgrade to v1.42
Back to top
View user's profile Send private message
Bosun
Frequent Visitor


Joined: May 02, 2005
Posts: 473
Location: Wakefield,West Riding of Yorkshire

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:28 pm    Post subject: Re: A word of caution: Reply with quote

lucevans wrote:

They don't appear until you perform a Settings - Default - Yes - Clear All
Once you've done this, you can't turn the road names off!


Thanks Lucevans,I'll leave things as they are.

Ian
Back to top
View user's profile Send private message
ROBDD1
Occasional Visitor


Joined: Apr 22, 2007
Posts: 16

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

Updated via Satsync however the unit still says version 1.400 -- satsync says v1.4.5471.0 / Platform 09.02.21?? Confused? I have the street names on unit now.
Back to top
View user's profile Send private message
lucevans
Frequent Visitor


Joined: Mar 21, 2007
Posts: 261
Location: Cambridgeshire, UK

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:39 pm    Post subject: Reply with quote

ROBDD1 wrote:
Updated via Satsync however the unit still says version 1.400 -- satsync says v1.4.5471.0 / Platform 09.02.21?? Confused? I have the street names on unit now.


Have you powered-down the Active 10 since the upgrade? The new version doesn't take effect until the unit is powered down and back up again.

Then on the Active 10 goto Settings - About - then press the upper left button, then the upper right button, then the upper left button again. This will show the exact revision version running on your unit.
Back to top
View user's profile Send private message
PloddinPedro
Regular Visitor


Joined: Mar 25, 2007
Posts: 229

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:41 pm    Post subject: Reply with quote

Having looked at the Satmap webpage, I read in the "Resolved Issues" paragraph for this release:-
"For customers using early versions of the unit which are displaying UK vector road maps (this is the simple base map which ONLY shows roads and is NOT the 1:250k OS map), v1.42 will now display roads names."

I note lucevans's comment that they don't actually appear until you do a "Clear All" reset but aren't you supposed to do this anyway?

If the names do come up on top of the OS maps, the above wording doesn't seem very clear to me.
Back to top
View user's profile Send private message
ROBDD1
Occasional Visitor


Joined: Apr 22, 2007
Posts: 16

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

v1.4.5471.0 / Platform 09.02.21 - My revision number.

Many thanks -- Road names on the North Yorks side of things not getting in way on the 1:50 map.
Back to top
View user's profile Send private message
lucevans
Frequent Visitor


Joined: Mar 21, 2007
Posts: 261
Location: Cambridgeshire, UK

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:54 pm    Post subject: Reply with quote

PloddinPedro wrote:
Having looked at the Satmap webpage, I read in the "Resolved Issues" paragraph for this release:-
"For customers using early versions of the unit which are displaying UK vector road maps (this is the simple base map which ONLY shows roads and is NOT the 1:250k OS map), v1.42 will now display roads names."

I note lucevans's comment that they don't actually appear until you do a "Clear All" reset but aren't you supposed to do this anyway?

If the names do come up on top of the OS maps, the above wording doesn't seem very clear to me.


My experience with the road names from the vector base map being overlaid on OS maps is as follows;

*Some, but not all, road names appear on both 1:25 000 and 1:50 000 scale raster maps.
*Which road names are visible at any given time seems to be dependent on the following factors; current zoom level selected by user, class of road, number of other roads with names in immediate vicinity
*The further out one zooms, the fewer road names are visible.
* As one zooms out, minor roads disappear, leaving only major roads/motorways
*As a rule of thumb, minor (residential) street names on my local 1:25 000 map disappear as I zoom out past approx. 1:15 000; A-roads stay visible much longer, with dual carriageway names remaining visible until at least 1:35 000, and some major arteries (A1, motorways, etc.) are labelled as far out as 1:50 000
I don't know whether any road names are still visible when zoomed out as far as the 1:250 000 scale map - I didn't try this before going back to the earlier firmware version.
Back to top
View user's profile Send private message
lucevans
Frequent Visitor


Joined: Mar 21, 2007
Posts: 261
Location: Cambridgeshire, UK

PostPosted: Thu Jan 21, 2010 10:57 pm    Post subject: Reply with quote

ROBDD1 wrote:
v1.4.5471.0 / Platform 09.02.21 - My revision number.


It doesn't sound as if the upgrade fully "took" in that case - maybe try installing it again?
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Satmap Active 10 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
19.122 (08 Dec 21)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping