Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
SatNav,GPS,Navigation
Brixly - Fast, Reliable, Secure UK Web Hosting
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Just how badly have I screwed up ?
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Just how badly have I screwed up ?
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Garmin Portable Navigation Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wherethehellarewe
Occasional Visitor


Joined: Jun 08, 2006
Posts: 57
Location: Wales UK

PostPosted: Tue Jun 27, 2006 9:35 am    Post subject: Just how badly have I screwed up ? Reply with quote

Hi All,

I've just tried to load a Canadian map (for use on holiday) onto my i3 using the img2gps utility, the file was created and loaded to the i3. Now on switch on I get a screen saying ' please use the software provided to load maps giving turn by turn route information' I can clear this screen by a long press on the
<-- key BUT when I ask it to navigate to home all the original UK mapping has gone 8O Have I inadvertently overwritten my UK mapping with the Canadian one ? If so how do I get it back ? and no I havent backed it up Rolling Eyes
I'm running firmware 3.0 and audio 2.5
_________________
Ignorance is no excuse !
Back to top
View user's profile Send private message
zogman
Frequent Visitor


Joined: Sep 05, 2005
Posts: 1417
Location: swindon uk

PostPosted: Tue Jun 27, 2006 9:47 am    Post subject: Reply with quote

if you tried to load the canadian maps onto the i3's original card ,then yes you have permanently lost the uk maps ....
_________________
***************************
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
wherethehellarewe
Occasional Visitor


Joined: Jun 08, 2006
Posts: 57
Location: Wales UK

PostPosted: Tue Jun 27, 2006 9:49 am    Post subject: Reply with quote

Sorry, I forgot to add that when I ask it to navigate to 'home' (Im at work at the moment which is the last place the unit knows it was) it does appear to know where it is but the only info I get on screen is 'South to M4' My present position is displayed by the triangle but with no road detail appearing. Will a hard reset cure this ?
_________________
Ignorance is no excuse !
Back to top
View user's profile Send private message
wherethehellarewe
Occasional Visitor


Joined: Jun 08, 2006
Posts: 57
Location: Wales UK

PostPosted: Tue Jun 27, 2006 9:52 am    Post subject: Reply with quote

zogman wrote:
if you tried to load the canadian maps onto the i3's original card ,then yes you have permanently lost the uk maps ....


My i3 has an SD card with it but Im not sure whether the maps loaded to the internal memory or the sd card. I dont have a card reader at work. Assuming I have lost the maps, how do I get them back ? Is contacting Garmin an option ?
_________________
Ignorance is no excuse !
Back to top
View user's profile Send private message
zogman
Frequent Visitor


Joined: Sep 05, 2005
Posts: 1417
Location: swindon uk

PostPosted: Tue Jun 27, 2006 2:22 pm    Post subject: Reply with quote

the i3 will always know where you are ,but if no mapping is on the i3 it will ,like yours, only show a triangle on blank background....it sounds like you have over written your uk maps on the i3 card...you could contact garmin and plead insanity...if that dont work you will have to pay out for either a replacement card or city select/navigator (search and read forum re software)....
_________________
***************************
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
portman
Frequent Visitor


Joined: Nov 10, 2005
Posts: 435
Location: Dorset

PostPosted: Tue Jun 27, 2006 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

Could you not copy the map from another i3?
Back to top
View user's profile Send private message
zogman
Frequent Visitor


Joined: Sep 05, 2005
Posts: 1417
Location: swindon uk

PostPosted: Tue Jun 27, 2006 4:32 pm    Post subject: Reply with quote

in theory the original i3 card although defunk of maps should still have the garmin secure id on it, so possibly copying the mapping onto might work...
_________________
***************************
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
wherethehellarewe
Occasional Visitor


Joined: Jun 08, 2006
Posts: 57
Location: Wales UK

PostPosted: Tue Jun 27, 2006 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

zogman wrote:
in theory the original i3 card although defunk of maps should still have the garmin secure id on it, so possibly copying the mapping onto might work...


Yes, the card still has the POI and Voice files on. I have just used my 25 digit unlock code to unlock the maps but I'm not sure how to download them from the garmin website. Can anyone tell me how ?
_________________
Ignorance is no excuse !
Back to top
View user's profile Send private message
MaFt
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: Aug 31, 2005
Posts: 15074
Location: Bradford, West Yorkshire

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 8:54 am    Post subject: Reply with quote

portman wrote:
Could you not copy the map from another i3?


doesn't work.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Beerbellybill999
Regular Visitor


Joined: Jan 16, 2006
Posts: 202
Location: Merseyside

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 9:07 am    Post subject: Reply with quote

what MaFt said is correct
Quote:
doesn't work


the mapping data must match the secure id contained in the secure area on your card(You can't read or even delete this). Therefore someone else's mapp data won't match.

There maybe a plus side, as if you send the card back to Garmin they should be able to check this out and re-instate the map data(they may charge but I would hope not as much as new preloaded card)
_________________
i3 2.70(went to 2.82,3.0,3.1 but downgraded) with V8 map on microSD card
Metroguide Europe V7 & V8 (routable and indexed)
Metroguide N America V6 (routable and indexed)
Back to top
View user's profile Send private message
wherethehellarewe
Occasional Visitor


Joined: Jun 08, 2006
Posts: 57
Location: Wales UK

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 9:10 am    Post subject: Reply with quote

Beerbellybill999 wrote:
what MaFt said is correct
Quote:
doesn't work


the mapping data must match the secure id contained in the secure area on your card(You can' read or even delete this). Therefore someone else's mapp data won't match.

There maybe a plus side, as if you send the card back to Garmin they should be able to check this out and re-instate the map data(they may charge but I would hope not as much as new preloaded card)


RESULT !!

I emailed Garmin Tech Support yesterday and came clean about my stupidity, as a goodwill gesture thay have agreed to re-instate the unit under warranty, all it will cost me is the postage. :D
_________________
Ignorance is no excuse !
Back to top
View user's profile Send private message
CeeJay
Frequent Visitor


Joined: Jan 06, 2006
Posts: 360
Location: East Sussex

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 9:36 am    Post subject: Reply with quote

Hi wherethehellarewe.

Blimey you have had a result. Glad you got sorted.
Nice to see Garmin have got decent Tech Support.
Me thinks I'll be keeping my nuvi. :D

CeeJay
Back to top
View user's profile Send private message
zogman
Frequent Visitor


Joined: Sep 05, 2005
Posts: 1417
Location: swindon uk

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 9:50 am    Post subject: Reply with quote

nice one wherethehellarewe...
_________________
***************************
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Lester_Burnham
Frequent Visitor


Joined: Oct 17, 2005
Posts: 618

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 10:03 am    Post subject: Reply with quote

Good customer service and good PR from Garmin.

It does have to be said, all I ever here is good things from people having dealings with Garmin for support / warranty things.
Back to top
View user's profile Send private message
Pimmsoclock
Occasional Visitor


Joined: Dec 13, 2005
Posts: 18

PostPosted: Thu Jun 29, 2006 1:50 pm    Post subject: Garmin product support Reply with quote

I decided on a nuvi 300, after a mate had his (4 year old) extrex replaced due to a an accident. They appear to be genuine and not just a faceless corporation bent on making money out of the latest craze.

Quiet refreshing really
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Garmin Portable Navigation Devices All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
21.115 (29 Nov 23)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping