Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Does HD Traffic work on iPad?
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Does HD Traffic work on iPad?
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Apple GPS Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sooteee
Lifetime Member


Joined: Nov 29, 2006
Posts: 83

PostPosted: Mon Feb 28, 2011 11:17 pm    Post subject: Does HD Traffic work on iPad? Reply with quote

My Live subscription is coming to an end and as I only use the traffic service it would be cheaper to buy it from the iPhone app at 23 rather than for the PND at 47.
I've asked tom-tom and got no sensible answers so has anyone installed it on an iPad AND have HD traffic working?
I don't want to buy it if the server rejects the iPad because it's not a supported device.
My old eyes would struggle on the phone screen so want the bigger screen.
If traffic doesn't work on iPad I'll stick with the PND for now.

Any advice welcome.

Steve
Back to top
View user's profile Send private message
DennisN
Tired Old Man
Tired Old Man


Joined: Feb 27, 2006
Posts: 14857
Location: Keynsham

PostPosted: Mon Feb 28, 2011 11:57 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe this is a hint - I searched App store for TomTom and got this - No app, so presumably TT doesn't work on iPad.


_________________
Dennis

If it tastes good - it's fattening.

Two of them are obesiting!!
Back to top
View user's profile Send private message
sooteee
Lifetime Member


Joined: Nov 29, 2006
Posts: 83

PostPosted: Tue Mar 01, 2011 12:04 am    Post subject: Reply with quote

Thanks Dennis

As I understand it though, all iPhone apps work on iPad and if they are not built to fill the screen then the iPad will double the pixel resolution and you'll have a black border around the edge.

There are YouTube videos showing it working on iPad so I now need to know if HD traffic will work before I buy the subscription.

Cheers

S
Back to top
View user's profile Send private message
DennisN
Tired Old Man
Tired Old Man


Joined: Feb 27, 2006
Posts: 14857
Location: Keynsham

PostPosted: Tue Mar 01, 2011 12:12 am    Post subject: Reply with quote

Well, up to you, but guess how much help you'll get from TT if it doesn't go well.

And instead of paying 47 for Live services, you'd pay 50 to buy the app and another 23 to get HD traffic? Confused
_________________
Dennis

If it tastes good - it's fattening.

Two of them are obesiting!!
Back to top
View user's profile Send private message
sooteee
Lifetime Member


Joined: Nov 29, 2006
Posts: 83

PostPosted: Tue Mar 01, 2011 12:21 am    Post subject: Reply with quote

I've already got the app on the iphone4 just not the traffic bit. So it would still work on my phone if it had to.

I just want traffic on a bigger screen if possible.

S
Back to top
View user's profile Send private message
gatorguy6996
Frequent Visitor


Joined: Feb 16, 2008
Posts: 695
Location: Florida, USA

PostPosted: Tue Mar 01, 2011 1:10 am    Post subject: Reply with quote

If you've already got the TT app then just try it on the iPad and see how it does. Early on it didn't work properly with the iPad, tracking but not following your position. Might be fixed now. If it works, try the traffic add-on. I do understand that Navigon's iPhone app was working properly from the beginning according to a review when the iPad was originally released. http://www.gpsreview.net/ipad-gps-navigation-preview/
_________________
Garmin 1695 / 255 / 760 w/MSN - Droid w/Google nav + Navigon - Navigon 8100T - Dakota10 - GPSMap76C - GeoMate Jr.
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Tue Mar 01, 2011 9:38 am    Post subject: Reply with quote

Why not try one day of HD Traffic to make sure it works before purchasing the full year? - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
MaFt
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: Aug 31, 2005
Posts: 14687
Location: Bradford, West Yorkshire

PostPosted: Tue Mar 01, 2011 10:09 am    Post subject: Reply with quote

mikealder wrote:
Why not try one day of HD Traffic to make sure it works before purchasing the full year? - Mike


they stopped the one-day option a long time ago!

options now are:

1 month: 3.49
12 months: 22.99

MaFt
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23848
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Tue Mar 01, 2011 11:44 am    Post subject: Reply with quote

And yes, HD Traffic works on the iPad.
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
sooteee
Lifetime Member


Joined: Nov 29, 2006
Posts: 83

PostPosted: Tue Mar 01, 2011 6:12 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks all especially Darren for the answer I wanted to hear.

I couldn't try it on the iPad as I haven't got it yet! Was getting one but have now held off to see what tomorrows announcement by Apple will bring to ipad2.

At least I now know it'll work so I can subscribe via the in app purchase when my Live sub runs out and use it on the iPhone in the interim.

Thanks for changing the PGPSW licensing rules too! Which means I can have Cameralert on both devices when I acquire the iPad.

Cheers all

Steve
Back to top
View user's profile Send private message
GPSinC3
Lifetime Member


Joined: Dec 16, 2003
Posts: 135
Location: Nottingham

PostPosted: Thu Mar 03, 2011 3:47 pm    Post subject: Reply with quote

Or you could use another satnav app,Smile like Navigon, (there is an IPAD Version) which has traffic available for a small upgrade and has it updated via 3g. don'y know Live HD and maybe its not as good as TT but it seems to work well enough, auto rerouting etc
Back to top
View user's profile Send private message
sooteee
Lifetime Member


Joined: Nov 29, 2006
Posts: 83

PostPosted: Sat Mar 05, 2011 10:12 am    Post subject: Reply with quote

I've got Navigon and Traffic but prefer the way that TT implement it. I find the Navigon fiddly to see what's going on.
So I've got a backup plan but would prefer the TT on it.
Got to wait to the 25th now anyway for iPad2 release day!
Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
BunnyBallerina
Occasional Visitor


Joined: Dec 21, 2005
Posts: 37

PostPosted: Mon May 09, 2011 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

Darren wrote:
And yes, HD Traffic works on the iPad.


Is this on a sub that has been set up on an iphone and transferred across. I cannot get the traffic option to come up on tomtom 1.7 and a 16G 3G ipad

Thanks bb
Back to top
View user's profile Send private message
sgould
Frequent Visitor


Joined: Oct 05, 2004
Posts: 1320

PostPosted: Mon May 09, 2011 11:09 pm    Post subject: Reply with quote

Is your iPad a basic one with wi-fi only or one with a 3G card and a SIM?

If you only have the basic iPad, you don't get a GPS receiver. It works out your position approximately using local free wi-fi sources.

BUT there is a rumour that you can use the GPS receiver on an iPhone or other device and set it to be a hotspot and connect it to the iPad. Then the iPad uses the other as a GPS receiver.

I'm not sure whether you can link with bluetooth or whether you need a wired connection. If yo need wired then you need the iPad camera connection kit which connects anything with a USB plug on it.

Always assuming that this rumour is true!! Smile
_________________
TTGO 700 (dead)
iPhone 3GS + TT holder
iPhone 5 (hers!)
Western Europe Map
Eastern Europe Map
Kenwood DNX-4210DAB with Garmin maps
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23848
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Tue May 10, 2011 7:25 am    Post subject: Reply with quote

BunnyBallerina wrote:
Is this on a sub that has been set up on an iphone and transferred across. I cannot get the traffic option to come up on tomtom 1.7 and a 16G 3G ipad

Yes, I'll clarify the matter with TomTom.
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Apple GPS Devices All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
19.103 (20 Oct 21)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping