Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Can I set a default location on power up?
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Can I set a default location on power up?

 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Satmap Active 10
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Fraserp
Lifetime Member


Joined: Jun 15, 2004
Posts: 297
Location: Manchester, UK

PostPosted: Sun Mar 16, 2008 6:32 pm    Post subject: Can I set a default location on power up? Reply with quote

I've probably missed something. Is there any way that it can be set to default to a specifc location? .... It centers on the middle of the national park when i select the map.
_________________
Fraserp
TomTom 1000
GPSmap 60CSx
SatMap
Back to top
View user's profile Send private message
robs1972
Frequent Visitor


Joined: Mar 19, 2007
Posts: 310
Location: Plymouth

PostPosted: Sun Mar 16, 2008 6:44 pm    Post subject: Reply with quote

Nope...sadly not. At least yours centres on a national park....I'm lumbered with Leicester!!! Laughing
_________________
I like mapping, I like mapping, I like mapping and I like to map!
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Sun Mar 16, 2008 7:17 pm    Post subject: Reply with quote

I did try changing the location the map starts up with last year as the co-ords are stored within the map file on the card. When I did this the unit refused to use the map so I had to change it back - Like Rob has said its not possible, some of us have tried and failed with this one - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
chrissyboy2241
Occasional Visitor


Joined: Nov 05, 2007
Posts: 35

PostPosted: Sun Mar 16, 2008 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

Oh to be lumbered with Leicester. I have to put up with Glasgow!!
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23848
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Sun Mar 16, 2008 9:41 pm    Post subject: Reply with quote

It's an oddity for sure and one I will be quizzing them on. I'm stuck with Leicester too!
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
lucevans
Frequent Visitor


Joined: Mar 21, 2007
Posts: 261
Location: Cambridgeshire, UK

PostPosted: Sun Mar 16, 2008 11:18 pm    Post subject: Reply with quote

chrissyboy2241 wrote:
Oh to be lumbered with Leicester. I have to put up with Glasgow!!


I'd take Glasgow over Leicester any day! Wink
Back to top
View user's profile Send private message
FrequentFlyer
Lifetime Member


Joined: Jun 12, 2006
Posts: 960
Location: London

PostPosted: Mon Mar 17, 2008 9:11 am    Post subject: Reply with quote

There's no consistency either...my three maps show different locations..one being their HQ.
Back to top
View user's profile Send private message
J-K
Occasional Visitor


Joined: Apr 20, 2008
Posts: 59

PostPosted: Sun Apr 20, 2008 9:54 pm    Post subject: Reply with quote

Had my SatMap for a couple of weeks and have just obtained the full UK 1:50,000. Running 1.16 I've found that instead of pressing 'View Map' after turning the unit on one presses 'Cancel', the OS map defaults to its last known location rather than the map default (Glasgow, Leicester etc.)

Hope that helps.

J-K
Back to top
View user's profile Send private message
IanHibbert
Occasional Visitor


Joined: Dec 17, 2007
Posts: 34

PostPosted: Sun Apr 20, 2008 11:12 pm    Post subject: Reply with quote

For info. the default map locations Leicester etc. are deliberate, as these are the centre points of the particular map inserted.
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Satmap Active 10 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
20.121 (07 Dec 22)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping