Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Latest Satmap Active 10 software release
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Latest Satmap Active 10 software release
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Satmap Active 10
View previous topic :: View next topic  
Author Message
frankiex
Occasional Visitor


Joined: Oct 25, 2006
Posts: 51

PostPosted: Sat Mar 15, 2008 3:49 pm    Post subject: full guide Reply with quote

Thanks guys for the info on the full guide.

Has anyone had any probs with the SatSync software.
I ran it, got a window up telling me to connect active 10 which I did, the active 10 powered up and then nothing. The window remained with the same message.

Frank
Back to top
View user's profile Send private message
frankiex
Occasional Visitor


Joined: Oct 25, 2006
Posts: 51

PostPosted: Sat Mar 15, 2008 4:12 pm    Post subject: Reply with quote

panic over guys
I used a different USB cable Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23848
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Sat Mar 15, 2008 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

I've had no issues on both the PC's I've tried it on. would be nice to have a Mac version but I'm a patient man Wink
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
lucevans
Frequent Visitor


Joined: Mar 21, 2007
Posts: 261
Location: Cambridgeshire, UK

PostPosted: Sat Mar 15, 2008 10:17 pm    Post subject: Reply with quote

Darren wrote:
would be nice to have a Mac version but I'm a patient man Wink


Ditto Thumbs Up
Back to top
View user's profile Send private message
robs1972
Frequent Visitor


Joined: Mar 19, 2007
Posts: 310
Location: Plymouth

PostPosted: Mon Mar 17, 2008 6:43 pm    Post subject: Reply with quote

I've got a reply to my question to Satmap about whether I was registered and would get the V1.15 firmware automatically....and they said it would be going out shortly (which was also refered to as 'in the next few weeks' later in the email) we have one other thing we want to do to it first!!!! Shocked
_________________
I like mapping, I like mapping, I like mapping and I like to map!
Back to top
View user's profile Send private message
5548
Occasional Visitor


Joined: Oct 12, 2006
Posts: 2

PostPosted: Mon Mar 17, 2008 7:29 pm    Post subject: Reply with quote

robs1972 wrote:
I've got a reply to my question to Satmap about whether I was registered and would get the V1.15 firmware automatically....and they said it would be going out shortly (which was also refered to as 'in the next few weeks' later in the email) we have one other thing we want to do to it first!!!! Shocked


This from Satmap:

We have noticed a tiny bug on the software which any of our customers would be hard pressed to come across, but we want to get it fixed first.
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Mon Mar 17, 2008 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

Interesting as I updated my active10 at the NEC last Friday, it worked fine on Saturday though with no apparent problem although I only had it running as a display in the car, I hope it works on Friday when I am heading for the hills, I will phone them in the morning and see if a roll back to the previous version is in order or even possible - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23848
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Mon Mar 17, 2008 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

I wouldn't worry, no issues at all with mine as yet on the stability/bug front.
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
orthodontic
Occasional Visitor


Joined: Mar 18, 2008
Posts: 1

PostPosted: Tue Mar 18, 2008 7:28 pm    Post subject: SD Card on Satmap Reply with quote

Hi All,
Having just bought a Satmap and connected it to my comp. The card shows up in My Computer but I cannot open the card to view its files. My pc has it in My Computer has a drive H. and askes me to put a disc in. is this correct. Can I only view the files with the Satmap Systems software off the Satmap web page. Cheers...........Kev
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23848
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Tue Mar 18, 2008 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

The map files can only be read on the device. You cannot open the files on your PC and attempting to risks corrupting the map file.
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
robs1972
Frequent Visitor


Joined: Mar 19, 2007
Posts: 310
Location: Plymouth

PostPosted: Tue Mar 18, 2008 7:34 pm    Post subject: Re: SD Card on Satmap Reply with quote

orthodontic wrote:
Hi All,
Having just bought a Satmap and connected it to my comp. The card shows up in My Computer but I cannot open the card to view its files. My pc has it in My Computer has a drive H. and askes me to put a disc in. is this correct. Can I only view the files with the Satmap Systems software off the Satmap web page. Cheers...........Kev


Yep...you will need to download the Satsync software to transfer files....plugging it in without SatSunc on your pc will have it show up as a drive that needs formatting.
_________________
I like mapping, I like mapping, I like mapping and I like to map!
Back to top
View user's profile Send private message
Alanmo
Occasional Visitor


Joined: Sep 04, 2005
Posts: 18

PostPosted: Fri Mar 21, 2008 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

Have read the thread. For simple clarification - does all this mean that it is now possible to create a route on my PC using Tracklogs mapping and download it to Satmap and vice versa. Does it work and are there any problems working it?
If so then I will now buy one rather than upgrade my 60c.

Alan
Back to top
View user's profile Send private message
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Fri Mar 21, 2008 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

You can save your Routes as .trl files on the PC then run them through GPS Babel to convert to another format, I will try and get a route off TrackLogs and to my active10 later, at least Babel supports the format so its a good start.
What you won't be able to do is save a route straight from TrackLogs to the active10 the route will have to be manipulated but it should be possible - watch this space - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
mikealder
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jan 14, 2005
Posts: 19638
Location: Blackpool , Lancs

PostPosted: Fri Mar 21, 2008 8:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ok here is how to go from TrackLogs to active10:

Create you route on TrackLogs then save it to a location on the PC:



Next run it through GPS Babel to convert from TrackLogs to GPX format



Finally use SatSync to put the converted GPX Route on the device, there is no point in grabbing a screen shot of that process as there is nothing to show, at the click of the mouse it transfers over, a simple re-start of the active10 and the route is accessible on the device:



This process isn't difficult as I have never even used TrackLogs until you asked the question, a quick download of the demo software and it soon proves that it works, sorry for the poor mapping on my active10 for the above screen shot, but I don't have anything other than base map for that area - Hope this helps - Mike
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
LostMike
Frequent Visitor


Joined: Jan 17, 2008
Posts: 369
Location: Monmouthshire

PostPosted: Fri Mar 21, 2008 9:31 pm    Post subject: Reply with quote

I have no need for any conversion to go from Tracklogs to the A10. I just save as a GPX file and then import to the A10. It seems to work fine.

What I have not managed to do yet without a conversion is to go from the A10 to Tracklogs.
_________________
LostMike
Satmap A10. Platform 21
Software version 1.5.9193
Satsync 1.525
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Satmap Active 10 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 3 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
20.053 (18 May 22)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping