Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - TT v7 TMC bug. Is this a record!
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

TT v7 TMC bug. Is this a record!

 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Traffic Message Channel (TMC)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
emjaiuk
Frequent Visitor


Joined: Dec 06, 2003
Posts: 335
Location: North Surrey (TW17) UK

PostPosted: Sun Mar 02, 2008 11:44 am    Post subject: TT v7 TMC bug. Is this a record! Reply with quote

Last night I came of the shuttle in Calais at about 2230 local, on my way to Charles de Gaulle airport in Paris, a 2 1/4 hour journey. 4 lots of high wind symbols come up on my TMC. Almost immediatly Jane called out, and I swear she sounded gleefull, that total dealys to traffic were 19 HOURS! Shocked

Can anyone beat that? Needless to say there was no delays at all! I've come to the conclusion that the bug is because TT won't release the v7 SDK to their own TMC developers Smile

Malcolm
_________________
Go740L App 9.510 Europe 985.8155
RDS_TMC mount
Home 2.8.3.2499 Win10 Home
Back to top
View user's profile Send private message
COLINRG
Regular Visitor


Joined: Mar 02, 2005
Posts: 91

PostPosted: Sun Mar 02, 2008 10:03 pm    Post subject: Reply with quote

The only record to beat that must be the delay in TomTom fixing the problem Very Happy

Does the wind symbols come up on the main screen?

When I was using the PDA version the wind and ice symbols appears when necessary but on the TT910 i only ever see these if a browse the Traffic Map.
Back to top
View user's profile Send private message
shadamehr
Banned


Joined: Apr 25, 2006
Posts: 507

PostPosted: Mon Mar 03, 2008 1:23 am    Post subject: Reply with quote

COLINRG wrote:
The only record to beat that must be the delay in TomTom fixing the problem Very Happy

Does the wind symbols come up on the main screen?

When I was using the PDA version the wind and ice symbols appears when necessary but on the TT910 i only ever see these if a browse the Traffic Map.


"GENERAL" wind symbols only appear on the "Traffic/Map" screen, as an regularly spaced, warning icon across the entire map (Traffic Map only that is).

HOWEVER... Specific key wind based issues, DO appear as a relevant individual item, where necessary, on the traffic map, AND also the main map screen.

Example of what I mean...

Tyneside these past few nights... The High wind generic equidistant symbol has been on my TRAFFIC map, each night (and only shown on the TRAFFIC map, not the main screen itself).

BUT, the last two nights, I have ALSO had a specific "Wind-sock" (different) symbol, on my "Traffic Map" AND my normal map screen, warning me of a high wind issue on the Redheugh bridge between Gateshead and Newcastle.

(The Redheugh Bridge is a high, open, and unprotected, concrete vehicle bridge, similar to the Skye Bridge, but actually much longer, but without the curved bump climb then drop up in the middle. As a result, when it is windy, it gets closed to high sided vehicles {hence the windsock symbol the past two nights, warning of an 'issue' but not a closure}, and when REALLY bad, gets closed altogether, as it did last Tuesday, when TomTom Traffic correctly reported a "Closed Road")

I trust this covers the two different things you were asking about, and also how each gets reported on the device when using Traffic.

General High winds - Traffic Map only, and a wind symbol spaced equally (can't remember what it looks like just now)

SPECIFIC wind issues - get reported on both Traffic Map, AND shown on main screen, as a wind-sock symbol, and a description (textual) of the actual problem)

Feel free to reply back, if I missed something.
Back to top
View user's profile Send private message
emjaiuk
Frequent Visitor


Joined: Dec 06, 2003
Posts: 335
Location: North Surrey (TW17) UK

PostPosted: Mon Mar 03, 2008 9:47 am    Post subject: Reply with quote

Quote:


Does the wind symbols come up on the main screen?


The wind symbols came up on the main traffic area on the right hand side of the screen if that's what you mean. They appeared to be faithfully following the autoroute gantry signs which proves that ViaMichelin (TT's French TMC partner) was being efficient. The only problem was TT's interpretation. On the way back it was telling me there was 97 kms of queing traffic on about 120km of the A26! Laughing
_________________
Go740L App 9.510 Europe 985.8155
RDS_TMC mount
Home 2.8.3.2499 Win10 Home
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Traffic Message Channel (TMC) All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
19.121 (01 Dec 21)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping