Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Navman icn 530
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Navman icn 530

 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Navman Handhelds
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jimbo1951
Occasional Visitor


Joined: Jan 16, 2008
Posts: 2

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 10:37 am    Post subject: Navman icn 530 Reply with quote

I got given a Navman icn 530 for xmas it worked fine the first 2 times i used it when i turned it on the other day and went to "go to" it said "No map data available" we got it cheap from dixons belive it was because the setup disks and manual was missing can anyone help how i can get the maps to work again please. or have been given a door stop as a prezzie.
Thanks in advance
Jim
Back to top
View user's profile Send private message
mostdom
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jul 10, 2006
Posts: 1964
Location: Surrey, UK.

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 11:51 am    Post subject: Reply with quote

Hi Jimbo1951, Welcome to the forum.

Couple of questions.

Do you have any sort of memory card inserted into the side slot, if yes try removing it?

Do you at least have the Smart ST software CD?

Within the menu options (and I forget where) there used to be a screen to show what maps are installed if any. Does i say any maps are installed?

Do you remember doing anything significant between now and the last time you used it?
_________________
Dom

HERE LIES PND May it rest in peace.
Navigon 7310/iPhone Navigon&Copilot
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jimbo1951
Occasional Visitor


Joined: Jan 16, 2008
Posts: 2

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 8:38 pm    Post subject: Reply with quote

mostdom wrote:
Hi Jimbo1951, Welcome to the forum.

Couple of questions.

Do you have any sort of memory card inserted into the side slot, if yes try removing it?

Do you at least have the Smart ST software CD?

Within the menu options (and I forget where) there used to be a screen to show what maps are installed if any. Does i say any maps are installed?

Do you remember doing anything significant between now and the last time you used it?


There is'nt a memory card in the side slot, and I did'nt get the smart st disks with hence why i got it cheap fron currys. the only thing i did between using it the last time and this time was turn it off and back on.
But I have found that my son downloaded smart st off the internet and ran it on the computer. he has now emigrated to a far off dark corner of the planet Laughing Out Loud.
Thanks for your reply
Jim
Back to top
View user's profile Send private message
mostdom
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jul 10, 2006
Posts: 1964
Location: Surrey, UK.

PostPosted: Wed Jan 16, 2008 11:51 pm    Post subject: Reply with quote

If you want to refer to the Manual use this link Here.

A quick read suggests you need Microsoft ActiveSync 3.7.1 - and Navmans Smart ST which your son may have installed already, connect the icn530 with an appropriate usb cable if you have it and you should be able to see what maps are installed and if there is any problems.

There is no obvious reason as to why your device would just stop using the maps or suggesting that they are not installed when they were there only a day before.

A call to navman support would be a good thing to do at this point, as they may have experienced this before and know how to fix it. You may also have to consider buying a new map set but that is a last resort at this point.
_________________
Dom

HERE LIES PND May it rest in peace.
Navigon 7310/iPhone Navigon&Copilot
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
robertn
Frequent Visitor


Joined: Feb 06, 2005
Posts: 564

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 9:19 pm    Post subject: Reply with quote

A mixup in bersions will cause this problem. New version software can't use older maps and vs versa. If he has done an Updgrade, you will need disks to install the original version - give Navman a call.

If it ain't broken, don't fixit
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Navman Handhelds All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
19.121 (01 Dec 21)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping