Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
SatNav,GPS,Navigation
MacFixer, the iPhone, iPod, and iPad specialists
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Tom Tom and C550
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Tom Tom and C550
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Software-Only Products
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pcb007
Regular Visitor


Joined: Dec 20, 2004
Posts: 122

PostPosted: Wed Jul 20, 2005 10:56 pm    Post subject: Tom Tom and C550 Reply with quote

Hi, i have heard that Tom Tom 4 does not work on the SPV C550, but does anybody know if it works ok with Tom Tom 5?
Back to top
View user's profile Send private message
carmex
Regular Visitor


Joined: Jun 20, 2005
Posts: 129

PostPosted: Thu Jul 21, 2005 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

It's not listed by TomTom as a supported device, and neither is the Qtek 8100 which is essentially the same SmartPhone - they have a different screen resolution to the C500, SP3 etc so perhaps it's going to take a patch to make it compatible at a later date?

Owen
Product Manager
www.globalpositioningsystems.co.uk

YooNoo LTD
_________________
owen.haigh@yoonoo.co.uk
www.globalpositioningsystems.co.uk - GPS System Specialists
Back to top
View user's profile Send private message
pcb007
Regular Visitor


Joined: Dec 20, 2004
Posts: 122

PostPosted: Sat Jul 23, 2005 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

For anyone that is thinking of upgrading to the C550 just to let you know that Tom Tom does not work on it. Screen resolution is to big. As suggested a patch may become available, but knowing Tom Tom god only knows when that will be.
Back to top
View user's profile Send private message
thunderz2000
Occasional Visitor


Joined: Sep 28, 2004
Posts: 29

PostPosted: Fri Aug 05, 2005 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

i have it working on a c550. But u will need mobile registry editor...a strong heart and a few alterations later within the registry and tom tom runs fine at the moment on the c550. Temprarily until the patch appears


reagrds
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23848
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Fri Aug 05, 2005 1:09 pm    Post subject: Reply with quote

Care to share details of what registry changes are required?
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
thunderz2000
Occasional Visitor


Joined: Sep 28, 2004
Posts: 29

PostPosted: Sat Aug 06, 2005 9:44 am    Post subject: registry changes Reply with quote

ok darren this is what you need to do

first off you need to have mobile registry editor on the phone.
or a decent registry editor.

1. Open the reg editor and go to HKLM and select drivers
2. Then select display and open that
3.Your are then faced with GPE open that
4. Then select Values from the menu and open it
5.select Logical pixels X
6. Select Value data and alter it to 138 select done
7. Select Logical pixels Y and also alter value data to 138

select done and switch off the phone

Restart the phone

You should now see useable menus not to different from before but now in the interim Tom Tom should be very useable


HOpe it works for you as it has for me

Regards

Hawk
Back to top
View user's profile Send private message
pcb007
Regular Visitor


Joined: Dec 20, 2004
Posts: 122

PostPosted: Sat Aug 13, 2005 1:54 pm    Post subject: Reply with quote

Hi i have tried out your changes but i keep getting Operation cannot be carried out, do u know y this is so?

Paul
Back to top
View user's profile Send private message
pcb007
Regular Visitor


Joined: Dec 20, 2004
Posts: 122

PostPosted: Tue Aug 16, 2005 8:53 am    Post subject: Reply with quote

Sorted it, phone had to be totally unlocked. Works a treat now, looks even better on the C550 then the C500 :D
Back to top
View user's profile Send private message
dasut
Occasional Visitor


Joined: Nov 08, 2004
Posts: 3
Location: Wolverhampton

PostPosted: Fri Aug 19, 2005 12:53 am    Post subject: Reply with quote

What do you mean by unlocking the phone?
Is that to all network Question
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23848
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Fri Aug 19, 2005 8:49 am    Post subject: Reply with quote

No, he is referring to the 'Application Unlock' which is different.
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
pcb007
Regular Visitor


Joined: Dec 20, 2004
Posts: 122

PostPosted: Fri Aug 19, 2005 8:50 am    Post subject: Reply with quote

No the phone has to be application unlocked. It seems to come preset with the ability to use some programs and not others. So it has t be application unlocked in order to be able to use the regsitry edit program, otherwise you cant change the values. The unlock is normally straight forward to do via the Orange Web site.
Back to top
View user's profile Send private message
awarner
Occasional Visitor


Joined: Jul 20, 2005
Posts: 20

PostPosted: Fri Aug 19, 2005 10:56 am    Post subject: Reply with quote

Don't forget while this works, you are also turning the C550 into a C500 with a few extra buttons, also this will alter the display until you alter the registry again. So you would need to alter the registry back and forth every time to still get the best out of the phone and use TomTom as well.

This has been discussed in more detail here
http://www.modaco.com/C550_TomTom_FIX-t224265.html
_________________
Life's too fast can I get off and walk for a bit?

Microsoft MVP Mobile Devices
MoDaCo.com Staff Team Leader
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
dasut
Occasional Visitor


Joined: Nov 08, 2004
Posts: 3
Location: Wolverhampton

PostPosted: Fri Aug 19, 2005 1:17 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks.... got the application lock sorted...fairly quick and easy.

Which version of TomTom Mobile works on SPV C550.. Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Darren
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 11/07/2002 14:36:40
Posts: 23848
Location: Hampshire, UK

PostPosted: Fri Aug 19, 2005 2:14 pm    Post subject: Reply with quote

Preferably the version you have bought. TomTom Mobile 5.
_________________
Darren Griffin - Editor
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
dasut
Occasional Visitor


Joined: Nov 08, 2004
Posts: 3
Location: Wolverhampton

PostPosted: Fri Aug 19, 2005 10:00 pm    Post subject: Reply with quote

Yes...TomTom Mobile 5.000 does work. The version i have 8)
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Software-Only Products All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
21.055 (31 May 23)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping