Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Navman is Broken (Smart ST Professional)
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Navman is Broken (Smart ST Professional)

 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Navman Handhelds
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bmak
Occasional Visitor


Joined: 16/03/2003 16:25:33
Posts: 2
Location: United Kingdom

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: Navman is Broken (Smart ST Professional) Reply with quote

Hello,



My Navman is broken following a re-installation. To be specific, the SmartST Professional software won't run as it keeps telling me that I need to activate the software via the installer CDROM - Something I have now done ten times. The installer cdrom tells me that the software is installed OK and I then try to start SmartST Pro - "Authentication Error: Please activate using the cd installer application".



The Navman support team (UK) don't seem to know what's going on - so much so that they are suggesting I return the unit to them where they have "specific tools" which they can use to activate the software.



My problem is that I purchased this thing for some major projects. The first of which is next weekend.



I am trying to understand the process of how this thing is activated. The software is installed, the desktop registers the software over the internet, then surely there must be some form of information (either registry or file) which is tranfered to the PDA (an IPAQ 3970) which tells it "OK, go ahead and start the application".



Does anyone have any information on the activation process? How would you activate this software if you had no internet connection?



Thanks for any help.



Regards



bmak


_________________
Knowledge is power
Back to top
View user's profile Send private message
Dave
Frequent Visitor


Joined: Sep 10, 2003
Posts: 6460
Location: UK

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: Navman is Broken (Smart ST Professional) Reply with quote

Do you have a personal firewall, on the PC you're trying to use to install SmartST Pro ? If so, disable the firewall and try activation again. There are some ports that are required (unfortunately I don't know which ones). If you're trying to install this from a company that has a network firewall in place, you may have some problems.



There have been known problems with activation where the activation server seems to be down or there's a glitch, sometimes trying a few days later or contacting support they will check this and normally you'll then find it will work. If it's not working, then you may have activated SmartST Pro on more than three Pocket PC's. If you have installed it onto a Pocket PC which has been lost or stolen, or replaced with another one under warranty this will inhibit your activation and you'll need to contact Navman and explain this as you'll only be allowed three installs onto physically different hardware. You will be able to reinstall to the same device time and time again.



There is no way of activating the software if you don't have an internet connection. But of a pain, and a shame!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bmak
Occasional Visitor


Joined: 16/03/2003 16:25:33
Posts: 2
Location: United Kingdom

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: Navman is Broken (Smart ST Professional) Reply with quote

Hi Dave,



Thanks for the reply. This is the original machine on to which I installed the Navman software, also, I have been in close conversation with Bruce Swann of Navman UK and would have expected him to suggest any particular problem with the "over-registration" of this software.



To date he has not mentioned it and seems to think that returning the entire unit to him is the only real option. There has also been no suggestion of the firewall problem. Can you tell me if you would expect to see a "registration successful" message even if the actual activation process had failed?



Thanks again, you're the only person who seems to know about this.



Regards



bmak
_________________
Knowledge is power
Back to top
View user's profile Send private message
Dave
Frequent Visitor


Joined: Sep 10, 2003
Posts: 6460
Location: UK

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: Navman is Broken (Smart ST Professional) Reply with quote

You wouldn't see a registration successful if it failed.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
La§er
Occasional Visitor


Joined: 25/08/2002 18:13:54
Posts: 24
Location: United Kingdom

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: Navman is Broken (Smart ST Professional) Reply with quote

Just a thought... but have you checked that you are using the EUROPE CD and not the UK CD for installation.
Back to top
View user's profile Send private message
gambitgander
Regular Visitor


Joined: 17/10/2002 09:41:39
Posts: 111
Location: United Kingdom

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: Navman is Broken (Smart ST Professional) Reply with quote

Laser is corret on this account. If you are installing from the UK CD, and activating using the Euro software key, you will get an Activation Successful notice, but the iPAQ will ask you to activate.
_________________
Who's Your Daddy?
Back to top
View user's profile Send private message
MrkDavis
Occasional Visitor


Joined: 11/04/2003 23:07:54
Posts: 1
Location: United Kingdom

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: Navman is Broken (Smart ST Professional) Reply with quote

Had the same problem with my Navman.I have been pulling my hair out!!!!!!.Anyway as soon as the Europe cd was used, hey presto we have lift off.What I dont understand that I had used the UK cd before without any problem.The unit lost its power, so had to install everything again.



Many thanks to the very useful info above,sanity returned now.



Mark
Back to top
View user's profile Send private message
TheOne
Occasional Visitor


Joined: 19/04/2003 20:09:02
Posts: 6
Location: United Kingdom

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: Navman is Broken (Smart ST Professional) Reply with quote

i'm having the same problem, but mine is a different story,

for some strange reason the serial number and tag id number in asset viewer has been removed on my 3970 ever since i upgraded the rom, it also changed my device id from UK to USA and says that i have a mono screen and doesn't know what revision the rom is ???, i spoke to hp and they have taken it back to sort it out, that was a week ago and i still havent had it back...



navman reckon this is causing my problem



cant live with em, and can live without em ay!
_________________
Compaq Ipaq H3970 with Navman 3400 gps
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Navman Handhelds All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops © 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
19.114 (24 Nov 21)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







© Terms & Privacy


GPS Shopping