Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Track Recording Function
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Track Recording Function
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Mio Navman Portable Navigation Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
uffe73
Frequent Visitor


Joined: Jul 23, 2004
Posts: 521
Location: Sweden

PostPosted: Tue Feb 22, 2005 2:28 pm    Post subject: Reply with quote

Tim Buxton wrote:
Ulf,

The logfile might be saved differently on an iCN. It's also possible that just changing the extension from .log to .gps will do the trick and make the file readable using LogConverter.


Oh, sorry. I didn't realise that the thread was residing in an iCN 510 folder Embarassed .
It's still a bit strange if the V3 implementation on iCN should be different from PPC.
_________________
TomTom GO720T: App ver 8.351(9982/090518), OS:315187, GPS v1.20, Boot 5.5120
TT RDS-TMC: 4V00.013
Maps: Scandinavia v840.2562, Western_Europe v715.1703
Garmin GPSMap 60CSx (SW ver. 3.70)
Back to top
View user's profile Send private message
Boxheadc
Occasional Visitor


Joined: Feb 21, 2005
Posts: 10
Location: Central Queensland, Australia

PostPosted: Tue Feb 22, 2005 2:31 pm    Post subject: Thanks Reply with quote

Thanks,
Changed extension and was read fine, appreciate it. What is the best way to view the data? Any ideas on the search in ST?


Cheers

Corey
Back to top
View user's profile Send private message
Tim Buxton
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: 14/09/2002 20:56:18
Posts: 5231
Location: Surrey, United Kingdom

PostPosted: Tue Feb 22, 2005 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

Apparently the software for the two systems was developed by different teams. That would explain why PPC/PiN users get a tickbox for Urban Road use, whereas iCN users get a slide bar. Mind you, we get a "detour" function but I can't see that option in the iCN5xx or 6xx manuals.
_________________
Tim
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Tim Buxton
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: 14/09/2002 20:56:18
Posts: 5231
Location: Surrey, United Kingdom

PostPosted: Tue Feb 22, 2005 2:37 pm    Post subject: Re: Thanks Reply with quote

Boxheadc wrote:
Thanks,
Changed extension and was read fine, appreciate it. What is the best way to view the data? Any ideas on the search in ST?


Cheers

Corey


If you have Autoroute (I have 2005) then you can convert the file using LogConverter (find a post by Oldie and click on his WWW button) and import it into Autoroute to see where you've been.

No idea on your search problem, I'm afraid. What Country and Region have you selected?
_________________
Tim
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Boxheadc
Occasional Visitor


Joined: Feb 21, 2005
Posts: 10
Location: Central Queensland, Australia

PostPosted: Tue Feb 22, 2005 2:38 pm    Post subject: Autoroute Reply with quote

I see Autoroute mentioned a bit, is this able to be downloaded somewhere and is it the best to view the log files?


Cheers

Corey
Back to top
View user's profile Send private message
Tim Buxton
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: 14/09/2002 20:56:18
Posts: 5231
Location: Surrey, United Kingdom

PostPosted: Tue Feb 22, 2005 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

Autoroute is a mapping application for Europe by Microsoft. MS Streets and Trips is the US equivalent. I don't know if they do one for Oz.

PS, if you update your profile to show your (general, if you prefer) location it would be advantageous, as some questions require location-specific answers. Smile
_________________
Tim
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Boxheadc
Occasional Visitor


Joined: Feb 21, 2005
Posts: 10
Location: Central Queensland, Australia

PostPosted: Tue Feb 22, 2005 3:06 pm    Post subject: Profile Reply with quote

Updated Profile,
i have ST open and have Australia shown in yellow, i assumed i would be able to search in Australia by using the menu but it is greyed out.

Not sure of the Problem, i will keep trying.

Also in previous posts i read theat you could playback the log file in ST, i cannot see how to do this.

Cheers

Corey
Back to top
View user's profile Send private message
uffe73
Frequent Visitor


Joined: Jul 23, 2004
Posts: 521
Location: Sweden

PostPosted: Tue Feb 22, 2005 3:15 pm    Post subject: Re: Profile Reply with quote

Boxheadc wrote:

Also in previous posts i read theat you could playback the log file in ST, i cannot see how to do this.


I don't know about iCN, but in the PPC version of SmartST V3 the playback functionality isn't working. Nothing happens when you klick on Play.

Rgds,
Ulf
_________________
TomTom GO720T: App ver 8.351(9982/090518), OS:315187, GPS v1.20, Boot 5.5120
TT RDS-TMC: 4V00.013
Maps: Scandinavia v840.2562, Western_Europe v715.1703
Garmin GPSMap 60CSx (SW ver. 3.70)
Back to top
View user's profile Send private message
sfi1
Regular Visitor


Joined: 22/05/2003 09:37:02
Posts: 83
Location: United Kingdom

PostPosted: Tue Feb 22, 2005 11:31 pm    Post subject: Reply with quote

Sounds just like V2 where it doesn't do anything.
Its very misleading to have a play button when it doesn't play.
Back to top
View user's profile Send private message
simonP1971
Occasional Visitor


Joined: Feb 28, 2005
Posts: 8

PostPosted: Mon Feb 28, 2005 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

Hello, and please excuse my ignorance as i am a newbie to this forum and GPS!!

Using the above tips, I've managed to save a couple of logs as excel files.
One of the data columns is listed as height in feet. Out of curiousity I made a graph of my journey to and from work. While the over trend of the graph is about right for the elevation, the actual data isn't anywhere near what it should be, and even it gives a differnt height of my parking spot.
I always had a good signal of at least 6 satellites.

Am I doing something wrong, or is it that the icn 510 isn't designed for accurate elevation data?

Thanks for the great infomation in the forum already, by the way
Back to top
View user's profile Send private message
uffe73
Frequent Visitor


Joined: Jul 23, 2004
Posts: 521
Location: Sweden

PostPosted: Mon Feb 28, 2005 2:27 pm    Post subject: Reply with quote

simonP1971 wrote:
Hello, and please excuse my ignorance as i am a newbie to this forum and GPS!!

Using the above tips, I've managed to save a couple of logs as excel files.
One of the data columns is listed as height in feet. Out of curiousity I made a graph of my journey to and from work. While the over trend of the graph is about right for the elevation, the actual data isn't anywhere near what it should be, and even it gives a differnt height of my parking spot.
I always had a good signal of at least 6 satellites.

Am I doing something wrong, or is it that the icn 510 isn't designed for accurate elevation data?

Thanks for the great infomation in the forum already, by the way


I would guess that this is because the elevation accuracy is much lower than the horisontal accuracy. I don't know the exact figure for the best theoretical elevation accuracy in a GPS system. My guess is that it is around 30 m. Maybe someone else in this forum knows this better. I haven't had any close look at a GPS log from my Navman system, but it should be interesting to do that.

What about the horisontal accuracy. Did the long/lat values in your log look all right?
_________________
TomTom GO720T: App ver 8.351(9982/090518), OS:315187, GPS v1.20, Boot 5.5120
TT RDS-TMC: 4V00.013
Maps: Scandinavia v840.2562, Western_Europe v715.1703
Garmin GPSMap 60CSx (SW ver. 3.70)
Back to top
View user's profile Send private message
simonP1971
Occasional Visitor


Joined: Feb 28, 2005
Posts: 8

PostPosted: Mon Feb 28, 2005 3:10 pm    Post subject: Reply with quote

The lat / long was very accurate.
Back to top
View user's profile Send private message
Jelster
Regular Visitor


Joined: Nov 22, 2004
Posts: 62
Location: West London - on me 'Blade

PostPosted: Mon Feb 28, 2005 4:20 pm    Post subject: Reply with quote

Another stupid question from me....

Does the 510 have to actually be in "routing" mode, or will it still gather the information if just left on the "map" function ? I ask this as I often just have the unit sitting in this mode when I know where I'm going, but it would be handy to keep a log of some of the routes I do on the bike...

See I told you it was a stupid question :D

.
_________________
Completely lost in the world of GPS
Garmin Nuvi 760
ICN510 & Autocom - CBR900 RR3
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
uffe73
Frequent Visitor


Joined: Jul 23, 2004
Posts: 521
Location: Sweden

PostPosted: Mon Feb 28, 2005 4:44 pm    Post subject: Reply with quote

Jelster wrote:
Another stupid question from me....

Does the 510 have to actually be in "routing" mode, or will it still gather the information if just left on the "map" function ? I ask this as I often just have the unit sitting in this mode when I know where I'm going, but it would be handy to keep a log of some of the routes I do on the bike...

See I told you it was a stupid question :D

.


The logging should work without having a route set. At least, that's how SmartST V3 on PPC behaves.

It's pretty strange that Navman have chosen to put the log recording functionality under Settings. It should be placed in the main menu instead, but maybe they don't want to highlight the function that much (especially since it's not even working completely - Playback button does nothing).
_________________
TomTom GO720T: App ver 8.351(9982/090518), OS:315187, GPS v1.20, Boot 5.5120
TT RDS-TMC: 4V00.013
Maps: Scandinavia v840.2562, Western_Europe v715.1703
Garmin GPSMap 60CSx (SW ver. 3.70)
Back to top
View user's profile Send private message
McBAIN
Occasional Visitor


Joined: Aug 23, 2005
Posts: 2
Location: Brisbane Australia

PostPosted: Tue Aug 23, 2005 2:53 pm    Post subject: Thanks Reply with quote

I had to sign up purely to say thanks to you guys for a great forum. reading through this thread, downloading the log conversion program, and playing around in excel you have shown me a side of my icn510 that for the last 9 months of ownership i beleived was a non existant feature!

any ideas from people on programs that you can overlay the log data onto that cover australian maps would be sensational.

a thousand thanks again!!
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Mio Navman Portable Navigation Devices All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
21.093 (20 Sep 23)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping