Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Splash screen size?
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Splash screen size?

 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Portable Navigation Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
fishingdobbie
Occasional Visitor


Joined: Mar 09, 2006
Posts: 28
Location: PUDSEY WEST YORKSHIRE UK

PostPosted: Mon Dec 15, 2008 11:46 am    Post subject: Splash screen size? Reply with quote

Just downloaded a widescreen nissan splash screen from tomtom,saved it as a 24bit bmp and loaded it where the others are on my go 530. Turned the unit on and the nissan screen is there, but very small in the centre. The pixal size is 100x57 I take it it wants resizing, what size do you use for the go 530. thanks Bert

Just found out that the screens already on the go530 are 480x272 I will try that
Back to top
View user's profile Send private message
fishingdobbie
Occasional Visitor


Joined: Mar 09, 2006
Posts: 28
Location: PUDSEY WEST YORKSHIRE UK

PostPosted: Mon Dec 15, 2008 12:32 pm    Post subject: Reply with quote

I noticed the splash screens that were already on the go530 were jpeg, so I downloaded as a jpeg changed the size to 480x274 and it fits ok now, although the resilution seems crap!
Back to top
View user's profile Send private message
Daggers
Lifetime Member


Joined: Jun 20, 2005
Posts: 1096
Location: Solihull, UK

PostPosted: Mon Dec 15, 2008 2:10 pm    Post subject: Reply with quote

The thumbnail picture on the TomTom site is 100x57. However, if you click on it, a larger version opens on a separate page. THIS is the one you want to download, not the thumbail.
Back to top
View user's profile Send private message
fishingdobbie
Occasional Visitor


Joined: Mar 09, 2006
Posts: 28
Location: PUDSEY WEST YORKSHIRE UK

PostPosted: Mon Dec 15, 2008 3:50 pm    Post subject: Reply with quote

Daggers wrote:
The thumbnail picture on the TomTom site is 100x57. However, if you click on it, a larger version opens on a separate page. THIS is the one you want to download, not the thumbail.


Thanks for that now sorted, I think it through me because in the instructions it said save as a bmp, cheers
Back to top
View user's profile Send private message
Andy_P
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jun 04, 2005
Posts: 19991
Location: West and Southwest London

PostPosted: Mon Dec 15, 2008 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

The default startup and shutdown images on every TomTom I have ever had, have been .bmp files NOT .jpgs

If you are seeing bad resolution, I suggest you try resaving our image from scratch as a .bmp

The default names for a widescreen model are
splashw.bmp
suspendw.bmp
antitheftw.bmp
lowbatteryw.bmp

(same names for a small screen model but without the "w")

480x272 for widescreen
320x240 for normal
Back to top
View user's profile Send private message
fishingdobbie
Occasional Visitor


Joined: Mar 09, 2006
Posts: 28
Location: PUDSEY WEST YORKSHIRE UK

PostPosted: Mon Dec 15, 2008 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Andy_P wrote:
The default startup and shutdown images on every TomTom I have ever had, have been .bmp files NOT .jpgs

If you are seeing bad resolution, I suggest you try resaving our image from scratch as a .bmp

The default names for a widescreen model are
splashw.bmp
suspendw.bmp
antitheftw.bmp
lowbatteryw.bmp

(same names for a small screen model but without the "w")

480x272 for widescreen
320x240 for normal


Thanks for your reply,when you connect to the pc and look at my go530 through explorer the splash screens are in a folder called photos and they are all jpeg. I down loaded the larger image as suggested above, and it is showing as a bmp in the same folder, now the res is fine, bert
Back to top
View user's profile Send private message
dhn
Frequent Visitor


Joined: Oct 08, 2007
Posts: 2544
Location: Toronto CANADA

PostPosted: Mon Dec 15, 2008 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

When you go to Start Up Preferences, the second page gives you an option to change your current startup graphic. It goes to the 'photos' folder and you can scroll through the various .jpg's found there.

When you slect one, TT converts the .jpg to .bmp, overwrites your current splash(w).bmp in the root and, as a consequence, puts the selected one in its place.

I do not believe there is any function in the firmware to change your shutdown image; that's a bit trickier to accomplish.
_________________
David
Back to top
View user's profile Send private message
Andy_P
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jun 04, 2005
Posts: 19991
Location: West and Southwest London

PostPosted: Tue Dec 16, 2008 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

dhn wrote:
When you go to Start Up Preferences, the second page gives you an option to change your current startup graphic. It goes to the 'photos' folder and you can scroll through the various .jpg's found there.

When you slect one, TT converts the .jpg to .bmp, overwrites your current splash(w).bmp in the root and, as a consequence, puts the selected one in its place.


Ah yes there's a new feature to change the spashscreen in the menu, isn't there. Damn clever these Dutch!
But anyway, you can still do it the old fashioned way and simply add the .bmp.

[/quote]I do not believe there is any function in the firmware to change your shutdown image; that's a bit trickier to accomplish.[/quote]

If it doesn't have a "suspendw.bmp" then just add your picture and call it "antitheftw.bmp" and make sure "warn not to leave device in car" is selected in the safety preferences menus
Back to top
View user's profile Send private message
dhn
Frequent Visitor


Joined: Oct 08, 2007
Posts: 2544
Location: Toronto CANADA

PostPosted: Tue Dec 16, 2008 7:34 pm    Post subject: Reply with quote

Yep........your last paragraph (about creating the shutdown screen) is what I was referring to as 'trickier'. Not quite as seamless as making the startup image.
_________________
David
Back to top
View user's profile Send private message
Calomax
Lifetime Member


Joined: Sep 30, 2005
Posts: 988
Location: St Martin's, Guernsey

PostPosted: Sat Sep 08, 2012 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

I've tried to use a photo as a new splash screen. I've cropped it and resized it to 480 X 272 pixels and it's a bmp file with a bit depth of 24.

I have extensions showing and definitely have only one bmp extension.

Its in the root of the device with the other splash screens but when I change its name to splashw.bmp, I just get a grey screen, although the others work fine when they have the same name.
_________________
TT Go Essential
Back to top
View user's profile Send private message
Andy_P
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jun 04, 2005
Posts: 19991
Location: West and Southwest London

PostPosted: Sat Sep 08, 2012 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

Can you post it up somewhere and link to it here, for someone to have a look at? (or email it to me).

Or... one way I've used in similar weird circumstances is to open one of the ones that DOES work in your paint prog. and then copy and paste your desired image over the top of it.
That way it should get saved with the original properties of the one that did work.
_________________
"Settling in nicely" ;-)
Back to top
View user's profile Send private message
Calomax
Lifetime Member


Joined: Sep 30, 2005
Posts: 988
Location: St Martin's, Guernsey

PostPosted: Sat Sep 08, 2012 8:50 pm    Post subject: Reply with quote

Andy_P wrote:
Or... one way I've used in similar weird circumstances is to open one of the ones that DOES work in your paint prog. and then copy and paste your desired image over the top of it.
That way it should get saved with the original properties of the one that did work.


Andy, you are a genius, that worked perfectly.
_________________
TT Go Essential
Back to top
View user's profile Send private message
Andy_P
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: Jun 04, 2005
Posts: 19991
Location: West and Southwest London

PostPosted: Mon Sep 10, 2012 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

Cool!

But I bet it still niggles that you can't see what was wrong in the first place! Laughing
_________________
"Settling in nicely" ;-)
Back to top
View user's profile Send private message
Calomax
Lifetime Member


Joined: Sep 30, 2005
Posts: 988
Location: St Martin's, Guernsey

PostPosted: Mon Sep 10, 2012 6:19 pm    Post subject: Reply with quote

Andy_P wrote:
Cool!

But I bet it still niggles that you can't see what was wrong in the first place! Laughing


It does but at least I have my grandchildren on my splash screen Guinness
_________________
TT Go Essential
Back to top
View user's profile Send private message







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Portable Navigation Devices All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
21.094 (27 Sep 23)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping