Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - Corrupt map data in France?
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

Corrupt map data in France?

 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Navman Handhelds
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BIQ
Occasional Visitor


Joined: Jun 03, 2004
Posts: 9
Location: Midlands and SW France

PostPosted: Tue Jun 08, 2004 2:48 pm    Post subject: Corrupt map data in France? Reply with quote

Would somebody with SmartST V2 be kind enough to load the North west and south west france maps, then try to zoom into a town called Blois. Is it corrupt?

It closes the software as soon as I try. Also if you have a look around these areas you get some very strange mapping indeed. Please post you findings.

Navman are looking into it for me and I'll post any news as soon as I have it.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
icsys
Frequent Visitor


Joined: Feb 20, 2004
Posts: 1154
Location: South Lancashire, UK

PostPosted: Tue Jun 08, 2004 2:54 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

I have zoomed into Blois and everything appears fine.

Could you be a little more specific as to what i should be looking for??
_________________
Ian.
iPAQ 2210 | Navman 4100 BT Receiver
Navman iCN 635
TomTom GO
Anquet OS mapping
Back to top
View user's profile Send private message
BIQ
Occasional Visitor


Joined: Jun 03, 2004
Posts: 9
Location: Midlands and SW France

PostPosted: Tue Jun 08, 2004 9:16 pm    Post subject: Reply with quote

If I zoom in closer than 1 mile scale in Blois a get a message which says "Program closing". Also when I move around (100km -200km) to the west or south west the map becomes jumbled and a pattern of triangles appear.

Can you reproduce this?

Oh and when I do an address search for "Blois" the program shuts down.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Tim Buxton
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: 14/09/2002 20:56:18
Posts: 5231
Location: Surrey, United Kingdom

PostPosted: Tue Jun 08, 2004 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

Have you updated to SP1? Also, are you using a PPC, iCN or other device?
_________________
Tim
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
BIQ
Occasional Visitor


Joined: Jun 03, 2004
Posts: 9
Location: Midlands and SW France

PostPosted: Tue Jun 08, 2004 10:23 pm    Post subject: Reply with quote

I Have the SP1 installed and use a PPC. Maps are stored on 256mb MMC cards set to fat 16. Around 31mb of memory are allocated to program running.

My maps product key begins with MEU-025 if that is any help?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
AlfieB
Regular Visitor


Joined: Dec 15, 2003
Posts: 178
Location: Yate

PostPosted: Tue Jun 08, 2004 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

The Product Code Key number you quote is the same as mine and also my son-in-laws and I would suspect everyone else's. You say you have the maps stored onto an 256MB MMC card. Have you tried an SD card Question

What Navman unit are you using Question

Regards

alfieB
_________________
Why ask me ?, I'm lost!

Navman iCN630

Navman N60i

Navman Mio S505

Navman Mio Spirit 695 LM

Mio Spirit 7670 LM Truck
Back to top
View user's profile Send private message
icsys
Frequent Visitor


Joined: Feb 20, 2004
Posts: 1154
Location: South Lancashire, UK

PostPosted: Tue Jun 08, 2004 11:31 pm    Post subject: Reply with quote

That product key is the same as mine.
BIQ wrote:

If I zoom in closer than 1 mile scale in Blois a get a message which says "Program closing". Also when I move around (100km -200km) to the west or south west the map becomes jumbled and a pattern of triangles appear.
Can you reproduce this?

No I can't, I have full zoom and the surrounding mapping is clear without errors. It could be the mm card you are using.
Do you only experience this around the Blois area on the north west France segment? If so then it could be that segment is indeed corrupt.

As you have contacted Navman with the problem I would wait for a response from them. It could well be that a replacement map disk is the answer.
_________________
Ian.
iPAQ 2210 | Navman 4100 BT Receiver
Navman iCN 635
TomTom GO
Anquet OS mapping
Back to top
View user's profile Send private message
Tim Buxton
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: 14/09/2002 20:56:18
Posts: 5231
Location: Surrey, United Kingdom

PostPosted: Wed Jun 09, 2004 7:49 am    Post subject: Reply with quote

I have no problems either. I've loaded NW France and zoomed in to the max around Blois, also panned around in every direction with no problems.
_________________
Tim
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
BIQ
Occasional Visitor


Joined: Jun 03, 2004
Posts: 9
Location: Midlands and SW France

PostPosted: Wed Jun 09, 2004 11:06 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for looking guys.

I think the MMC card is just too full. I thought that if they were inactive from the menu screen it wouldn't make any difference but with only 12mb free it doesn't seem to be able to cope. Could this be a fault with the MMC card or is this normal.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Tim Buxton
Pocket GPS Moderator
Pocket GPS Moderator


Joined: 14/09/2002 20:56:18
Posts: 5231
Location: Surrey, United Kingdom

PostPosted: Wed Jun 09, 2004 12:14 pm    Post subject: Reply with quote

Does this mean that you've tried removing some unused maps from your MMC? i.e. with, say, just North West and South West France loaded, does your problem persist?
_________________
Tim
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
BIQ
Occasional Visitor


Joined: Jun 03, 2004
Posts: 9
Location: Midlands and SW France

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 9:59 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry for the late reply. I'm in France now.

Yes it did at first appear to fix the issue. but having now used it, it now seems that the corruption just moved to a different part of the map.
I've also reproduced it with an SD card now.

I had the same problem in Spain last week although the UK maps are fine.

Navman have now come back to me and after checking some serial numbers on the product and have sent me a new copy of SmartST and Maps. I will let you kow how I get on in a couple of weeks.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Navman Handhelds All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
19.121 (01 Dec 21)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping