Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - REVIEW COMMENTS: TomTom Registry Hack
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

REVIEW COMMENTS: TomTom Registry Hack
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Software-Only Products
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lbendlin
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 02/11/2002 22:41:59
Posts: 11878
Location: Massachusetts, USA

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

You can simply move the CheckPOInt folder from \Program Files to \Storage Card

Before you do this you will have to disable the "Automatically Start TomTom" setting in CheckPOInt. This doesn't work any more, probably because the path to the TomTom exe file is hardcoded in checkpoint.exe (would have been nice if that would be stored in the registry instead)

So - you can move both programs to storage card, but you have to use two more taps to get started

- start CheckPOInt
- start TomTom Navigator

You can still set the "Automatically stop CheckPOInt when TomTom Navigator is stopped" checkbox - that will continue to work


Note:CheckPOInt also installs two DLLs into \Windows (ttncom.dll and tgetfile.dll) - these should be moved into the Checkpoint program folder instead.
_________________
Lutz

Report Map Errors here:
TomTom/TeleAtlas NAVTEQ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Wilko
Regular Visitor


Joined: Nov 17, 2003
Posts: 203

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

skyhigh wrote:
Wilko
How did you manage to get checkpoit to load to the Storge card and does it work with Navigator following the Hack?
Still searching for a fix to this one. Sad [/i]


I completely hard reset my ipaq after trying all this reg edit and messing it all up.

Then I installed TomTom, but when activesync says install to default location, select no, and choose SD card.

Then I installed Checkpoint, and again, when activesync says install to default location, click no, and choose SD card.

Works fine on my 2210, all installed on SD card, and both Checkpoint and Postcode can launch Tomtom


You dont need to do the hack if you install tomtom to sd card in first place
Back to top
View user's profile Send private message
lbendlin
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 02/11/2002 22:41:59
Posts: 11878
Location: Massachusetts, USA

PostPosted: Tue Oct 19, 2004 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

Wilko wrote:

You dont need to do the hack if you install tomtom to sd card in first place


Mostly correct. But there are three files that get installed to \Windows anyhow, and you need to move them to storage card manually. Especially "TomTom GPS.exe"
_________________
Lutz

Report Map Errors here:
TomTom/TeleAtlas NAVTEQ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Dodgy
Occasional Visitor


Joined: Mar 04, 2004
Posts: 31

PostPosted: Thu Oct 21, 2004 7:17 pm    Post subject: Reply with quote

I didn't have a reason to use my PDA for a while recently, consequently the battery went flat and I the PDA lost all its memory. I guess this mod would mean that extended periods of no power wouldn't be an issue?

Dave.
Back to top
View user's profile Send private message
lbendlin
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 02/11/2002 22:41:59
Posts: 11878
Location: Massachusetts, USA

PostPosted: Thu Oct 21, 2004 7:59 pm    Post subject: Reply with quote

That's right. I had the sad opportunity to test this recently, due to a sunken battery. What you will need to do after a hard reset without any PC around is to manually start the GPS Setup tool (TomTom GPS.exe)(to recreate the registry entries) and to repeat the hack for the voice files. You may also need to copy the ttgpseng.exe back into the \windows directory and the .axs file back to \my documents folder. (you did do a backup of these files, right?)

Another option would be to keep a read-only copy of the TTN and TTGPS CAB files on your storage card. So when you're out in the wild and have battery power back you can then re-run the setups. But this is not half as cool as the hack approach.
_________________
Lutz

Report Map Errors here:
TomTom/TeleAtlas NAVTEQ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Palendrone
Occasional Visitor


Joined: Oct 27, 2004
Posts: 21

PostPosted: Wed Oct 27, 2004 8:16 am    Post subject: Reply with quote

ok this registry thingy done I do find that it works a heck of a lot quicker, one question I do have how ever though is I now want to install the 3.07 upgrade from TT, do i just point it at the memory card I have it on or do i need to do anything else ?

Also the other question I am wondering about is that I have CheckPoint 3.2 on there, will I just be able to sync as easy as before...

Thanx
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Palendrone
Occasional Visitor


Joined: Oct 27, 2004
Posts: 21

PostPosted: Wed Oct 27, 2004 8:45 am    Post subject: Reply with quote

Oh and I have another question ( Sorry )

I have done all the above things to get TTN working on CF CARD and CheckPoint 3.2 but when I launch CheckPoint it states use part of which map ? nothing comes up !!!

How do i rectify this please ? Does anyone know...

Thanx
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
hogbreath
Regular Visitor


Joined: Feb 07, 2004
Posts: 139
Location: Hillingdon, Middx

PostPosted: Mon Nov 22, 2004 11:53 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Lutz,
Liked the review - am assuming tt access via the "today logo" will not be possible due to this pointing to one location?

Hope this make sense.

Pete

ps loaded this reply by mistook to the speed cam forum Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message
lbendlin
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 02/11/2002 22:41:59
Posts: 11878
Location: Massachusetts, USA

PostPosted: Tue Nov 23, 2004 12:42 am    Post subject: Reply with quote

The "today screen logo" trick will continue to work as long as the file name "TomTom Navigator.exe" is not changed.
_________________
Lutz

Report Map Errors here:
TomTom/TeleAtlas NAVTEQ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
hogbreath
Regular Visitor


Joined: Feb 07, 2004
Posts: 139
Location: Hillingdon, Middx

PostPosted: Thu Nov 25, 2004 2:02 am    Post subject: Reply with quote

Thanks Lutz, did a hard reset now it's all working....



Quote:
Wilko wrote... How did you manage to get checkpoit to load to the Storage card


Copy checkpoint.exe to your storage card and then just create a shortcut into the windows start menu, this works ok,

Pete
Back to top
View user's profile Send private message
ianwells
Occasional Visitor


Joined: Jan 25, 2005
Posts: 3

PostPosted: Mon Jan 31, 2005 7:55 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

Sorry to jump in late, I am only just catching up with the article.

I had originally installed TTN3 to my SD card. I have moved the GPS.exe to my SD card and updated the registry as recommended

There are still two dlls in the windows folder: TomTomCodeInfo and TomTomMemInfo. Can these also be moved?
Back to top
View user's profile Send private message
lbendlin
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 02/11/2002 22:41:59
Posts: 11878
Location: Massachusetts, USA

PostPosted: Tue Feb 01, 2005 1:31 am    Post subject: Reply with quote

I am not aware of these DLLs. They may not even be from TomTom Navigator. Try moving them away somewhere and see if it has any impact.
_________________
Lutz

Report Map Errors here:
TomTom/TeleAtlas NAVTEQ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
lbs007
Occasional Visitor


Joined: Apr 01, 2005
Posts: 1

PostPosted: Fri Apr 01, 2005 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

Hi all,

It seems that checkpoint use the following registry parameter to start tomtom (path to). So if you move tomtom change the following parameter into the registry :

HKLM\software\APPS\tomtom navigator\InstDir

My story :
I moved tomtom from program files to ipaq file store and CheckPOInt wasn't starting anymore Tomtom.
reinstalling several time checkPOInt didn't help me until I changed the path in the InstDir parameter.

hoping this helps the community.
Luc.
Back to top
View user's profile Send private message
vik
Occasional Visitor


Joined: Mar 28, 2005
Posts: 2

PostPosted: Fri Apr 08, 2005 1:44 pm    Post subject: UK postcode after registry hack Reply with quote

Lutz

I use iPAQ5450 on TTN 2 with a BT GPS and hv just moved the TTN & checkpoint 2.02 with UKspeed camera database on the storage card, .... thanks to you and Dave for this.

I also use an old dump of UKpostcode tool from digitool ( which for some legal reasons hv been withdrawn now).....when i run this application it fails to navigate me ..and just takes me to MAP view .. or it wud kill the TTN application if i go from the MAP view to the Navigator ....before registry hack it was working fine but i had memory issues n thats the reaons i decided to move it on the storage card

Any help would be higly appriciated.

Cheers

Vik
_________________
Vik
HP IPAQ5450
Socket Bluetooth GPS
Tom Tom ver.2
Checkpoint 2.
Back to top
View user's profile Send private message
lbendlin
Pocket GPS Staff
Pocket GPS Staff


Joined: 02/11/2002 22:41:59
Posts: 11878
Location: Massachusetts, USA

PostPosted: Fri Apr 08, 2005 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry I'm not familiar with the postcode app - not much use over here ;-)

Try asking Niels.
_________________
Lutz

Report Map Errors here:
TomTom/TeleAtlas NAVTEQ
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> TomTom Software-Only Products All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
20.065 (29 Jun 22)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping