Home PageFacebookRSS News Feed
PocketGPS
Web
Read the current newsletter! Weekly
Newsletter
SatNav,GPS,Navigation
Pocket GPS World - SatNavs | GPS | Speed Cameras: Forums

Pocket GPS World :: View topic - gpsassist prob
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in for private messagesLog in for private messages   Log inLog in 

gpsassist prob

 
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Other Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
genghisackroyd
Occasional Visitor


Joined: 13/03/2003 16:01:39
Posts: 46
Location: 'Up a big 'ill int Yorkshire', U.K.

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: gpsassist prob Reply with quote

Would have been nice to have a reply tho'
_________________
______________________________________

PDA Current: iPAQ hx4700 + Co-Pilot Live/TomTom 2, 3 & 5 + Fortuna Clip-On + 512Mb Ultra ii SD + 256Mb SD + Brodit Active Mount

PDA History: iPAQs (2210 <-- 3970) <-- Palms (M515 <-- M505)
Back to top
View user's profile Send private message
sidewinder
Occasional Visitor


Joined: 29/04/2003 19:16:10
Posts: 2
Location: United Kingdom

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: gpsassist prob Reply with quote

hi, ive just downloaded the latest version (trail) of this program followed the install instructions for my ipaq 36xx and when i try to run it the bar comes up at the bottom. it says;

"Please wait.gps assist is starting TTn."



this flashes on then dissapears, and nothing happens.

please help???
Back to top
View user's profile Send private message
devulderj
Frequent Visitor


Joined: 07/01/2003 09:56:05
Posts: 413

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: gpsassist prob Reply with quote

This is a new one. Did you install TTN in the default directory on your PPC? What happens if you start TTN manually after the progress bar is gone? Can you switch to GPSAssist using iTask?



Cheers,

Jo.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
sidewinder
Occasional Visitor


Joined: 29/04/2003 19:16:10
Posts: 2
Location: United Kingdom

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: gpsassist prob Reply with quote

Quote: Originally posted by devulderj on 30April2003

This is a new one. Did you install TTN in the default directory on your PPC? What happens if you start TTN manually after the progress bar is gone? Can you switch to GPSAssist using iTask?



Cheers,

Jo.






yes tomtom is in the default dir, nothing happens (TTN runs fine just no gpsassist). no gpsassist doesnt come up on the iTask menu.
Back to top
View user's profile Send private message
sponge
Occasional Visitor


Joined: 01/05/2003 15:44:22
Posts: 2

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: gpsassist prob Reply with quote

Sidewinder



I have this exact problem - I haven't been able to resolve this.



I have iPaq 5450 ROM 1.10.00, TomTom v1.21(229) and GPSAssist 1.3.3



Please help



Back to top
View user's profile Send private message
Dave
Frequent Visitor


Joined: Sep 10, 2003
Posts: 6460
Location: UK

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: gpsassist prob Reply with quote

sidewinder/sponge, when you installed TomTom Navigator to the default directory, did you use main memory, or did you select a storage card ? If you selected a storage card, this may be the problem.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sponge
Occasional Visitor


Joined: 01/05/2003 15:44:22
Posts: 2

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: gpsassist prob Reply with quote

Dave



GPAssist is in the default directory as is TTN. When I start GPAssist it starts TTN and the little red bar goes along the bottom of the screen. The GPAssist screen then flicks up (with all the buttons etc) then TTN fills the screen. If I use ICBAR and select the GPAssist app, it flicks up and immediately goes back to TTN before I can do anything! If I kill TTN app, GPAssist is shown but I cannot do anything, it reloads TTN and I'm back to the same prob! I've even tried loading TTN then GPAssist....



Interestingly I have just been able to flick to the GPAssist screen and quickly press the "Manager" button before it goes back to TTN. Then by flicking back and firth I have seen the following message



"POI.CBD database not yet ready. Please try again."



Any ideas?



Sponge



Back to top
View user's profile Send private message
Dave
Frequent Visitor


Joined: Sep 10, 2003
Posts: 6460
Location: UK

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: gpsassist prob Reply with quote

I'm with Jo on this one, this definately looks like a new problem.



Have you tried soft resetting and then loading GPSAssist on it's own without anything other than ICBar loaded ?



I would recommend uninstalling, soft resetting and reinstalling GPS Assist and overwrite all files. There maybe one file you can't replace which is an outlook file.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
arturus
Occasional Visitor


Joined: 12/05/2003 22:33:26
Posts: 35
Location: Surrey.United Kingdom

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: gpsassist prob Reply with quote

I've just bought my first GPS(2nd hand 3850) and fitted it with an Emtac sleeve and loaded TT2 and GPSAssist. I had exactly this problem with the quick burst of lfe-then zilch. I think I might have only got a partial loading of some of the files as later on I operated active synch between my laptop and the pda and it seemed to pick up GPsAss and TT2. When I tried things again everything worked beautifully. Could be worth a try.

I have also set up the keys and buttons as you have advised on other posts--and that again is working great.Thanks for the info

++++++++++++

Arturus
Back to top
View user's profile Send private message
genghisackroyd
Occasional Visitor


Joined: 13/03/2003 16:01:39
Posts: 46
Location: 'Up a big 'ill int Yorkshire', U.K.

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: gpsassist prob Reply with quote

The fiollowing was sent to GPSAssist support on 6-Jun-01 and has not yet had a reply so I am asking here if any one can tell me what I am doing wrong ......



I can't seem to get the correct response using 'Auto-night colours'



'I cannot find how to correct the sunrise/sunset time as it currently displays Sunrise @ 09:26 and sunset @ 16:42 with the date @ 04/06/03, the time zone is set at GMT+1. Now even during the winter the sunrises earlier than 09:26, so you can see my problem. My guess is that, as I am not connected to the GPS, no signal is being received and therefore the default sunrise/set times are at some extreme latitude.'



Thanks in advance for your thoughts


_________________
______________________________________

PDA Current: iPAQ hx4700 + Co-Pilot Live/TomTom 2, 3 & 5 + Fortuna Clip-On + 512Mb Ultra ii SD + 256Mb SD + Brodit Active Mount

PDA History: iPAQs (2210 <-- 3970) <-- Palms (M515 <-- M505)
Back to top
View user's profile Send private message
Dave
Frequent Visitor


Joined: Sep 10, 2003
Posts: 6460
Location: UK

PostPosted: Sun Sep 14, 2003 8:04 am    Post subject: gpsassist prob Reply with quote

The auto-night colours has always been an issue, Jo believed he had fixed this by using a different algorithm, but last time I heard, this was still an issue. The problem is it's not just UK users, it's users all over Europe, getting these spot on is difficult at the best of times.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website







Posted: Today    Post subject: Pocket GPS Advertising

Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Pocket GPS World Forum Index -> Other Software All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops 2003 http://www.nukecops.com

Make a Donation



CamerAlert Database

Click here for the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database

Download Speed Camera Database
19.121 (01 Dec 21)



WORLDWIDE SPEED CAMERA SPOTTERS WANTED!

Click here to submit camera positions to the PocketGPSWorld.com Speed Camera Database


12mth Subscriber memberships awarded every week for verified new camera reports!

Submit Speed Camera Locations Now


CamerAlert Apps



iOS QR Code






Android QR Code







Terms & Privacy


GPS Shopping